19.6 C
Čakovec
Četvrtak, 23 ožujka, 2023

Čep odvoji, izlet osvoji

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec, poziva međimurske osnovne škole na akciju prikupljanja čepova.

Iako osnovnoškolci već niz godina marljivo skupljaju čepove i time na ekološki prihvatljiv način prikupljaju financijska sredstva za liječenje i pomoć oboljelima od leukemije i limfoma, sada stiže nova motivacija.

Slogan Akcije koju organizira Međimurska priroda u suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma glasi Čep odvoji, izlet osvoji!

Sloganom se naglašava cilj (skupljanje plastičnih čepova) i nagradna motivacija (izlet za najuspješnije sakupljače čepova).

Međimurske osnovne škole koje se prijave u akciju Čep odvoji, izlet osvoji! moći će aktivno sudjelovati i prikupljati čepove od četvrtka 3. studenoga 2022. godine do subote 22. travnja 2023. godine.

Prijave se primaju do srijede 30. studenoga 2022. godine, a preuzimanje čepova kreće od četvrtka 3. studenoga 2022. godine.

Prikupljanje plastičnih čepova

Čepovi se za ovu Akciju prikupljaju u terminu od četvrtka 3. studenog 2022. godine do subote 22. travnja 2023. godine.
Svaka prijavljena škola samostalno se treba pobrinuti za prostor odlaganja čepova do trenutka preuzimanja, te pri tome osigurati uvjete potpune sigurnosti za učenike i školu.
Čepovi trebaju biti pravilno odvojeni i čisti.

Preuzimanje i brojanje jumbo vreća s čepovima obavlja Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec (kontakt Emil Vibović, predsjednik Udruge; mobitel: 091 508 84 86, [email protected]).

Čepovi se preuzimaju i spremaju u za to određene jumbo vreće te se evidentira broj primljenih i preuzetih jumbo vreća sa prikupljenim plastičnim čepovima.

Bodovanje i nagradna motivacija

Sve osnovne škole koje sudjeluju u Akciji po završetku će primiti priznanje za sudjelovanje u Akciji.

Najuspješniji sakupljači čepova bit će nagrađeni sljedećim motivacijama grupiranim prema najvećem broju skupljenih jumbo vreća s čepovima.

1. mjesto (najveći broj skupljenih jumbo vreća s plastičnim čepovima srazmjerno broju učenika škole):

IZLET U PARK PRIRODE PAPUK I RAZGLED GEO INFO CENTRA U VOĆINU (do 45 učenika)

2. mjesto: IZLET NA POUČNU STAZU SVETOMARTINSKA MURA i RAZGLED CENTRA ZA POSJETITELJE MED DVEMI VODAMI (do 45 učenika)

3. mjesto: IZLET U KRIŽOVEC: RAZGLED CENTRA ZA POSJETITELJE MED DVEMI VODAMI (do 45 učenika)

Rezultati Akcije odnosno najuspješnije osnovne škole objavit će se na mrežnoj stranici Međimurske prirode u ponedjeljak 8. svibnja 2023. godine.

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,048FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE