Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec započeo s emitiranjem podcasta „Pametni ljudi“

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec započeo je s emitiranjem podcasta „Pametni ljudi“. Podcast možete gledati na You Tube kanalu čakovečkog centra.

U prvoj sezoni bit će prikazano 12 epizoda, koje pokrivaju područja razvoja, odgoja, obrazovanja, tjelesnih aktivnosti i različitih drugih oblika rada. Gosti su edukacijski rehabilitatori, logopedi, socijalni pedagozi, nogometni treneri, učitelji plesa, poduzetnici, Montessori pedagozi. 

U prvoj epizodi gostuje psihologinja Tatjana Žižek, dobitnica godišnje nagrade Društva psihologa Hrvatske te jedna od nagrađenih obrazovnih djelatnica povodom Svjetskog dana učitelja. Voditelj Robert Posavec sa svojom prvom gošćom razgovara o inteligenciji i tome kako je psiholozi mjere i zašto, zatim o tome što kao roditelji činimo dobro, a što loše na području poticanja razvoja vlastitog djeteta.

U drugom dijelu epizode Posavec i Žižek razgovaraju o ulozi roditelja u školovanju djeteta, o emocionalnoj i socijalnoj inteligenciji, a gledatelji mogu saznati odgovore na pitanja biramo li životne partnere životinjski ili pametno, jesu li vozači koji galame i trube manje emocionalno inteligentni te zašto mame komentiraju rad učitelja i kako pritom odmažu svome djetetu.

„Pametni ljudi“ žele široj javnosti dati relevantne informacije koje publici jamče točnost i stručnost određene teme, čime se želi pomoći roditeljima, odgajateljima, stručnjacima različitih profila, studentima i drugima da izbjegnu zamke neprovjerenosti informacija na internetu. 

 

Poveznica na prvu epizodu:
https://bit.ly/2VDVPwt

Ostavi komentar