Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec obilježio Dan osoba s invaliditetom

3. prosinca Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec obilježio je Dan osoba s invaliditetom. Već više od deset godina Centar ovaj dan obilježava slavljem u čakovečkom Hotelu Park gdje učenici plešu i pjevaju uz zakusku i piće.

Cijeli događaj, svojim donacijama, svih tih godina financirali su privatni sektor Međimurske županije i jedinice lokalne samouprave. Ove godine Centar nije vodio učenike u Hotel Park niti je prikupljao donacije, već je snimljen kratak razgovor s našim polaznikom, koji je objavljen na YouTube kanalu Centra. Naziv videa je Matija Šarić – Čakovčanec, a video prikazuje što sve jedan polaznik Centra radi u svakodnevnom životu i gdje pije kavu.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom objavljena je nova epizoda podcasta Pametni ljudi, a gost je drugi najbolji menadžer Europe u društvenim poduzećima za radnu integraciju – Ivan Božić, upravitelj Humane Nove, poduzeća koje zapošljava 37 osoba, od čega 21 osobu s invaliditetom. Božić u epizodi govori o poslovima kojima se bave, o sakupljanju otpada u Međimurskoj županiji, dok je naglasak čitavog razgovora na zapošljavanju osoba s invaliditetom, organizaciji radnih procesa, procjenama radne sposobnosti i promjenama u životima ljudi koji u Humani Novoj nalaze posao i mijenjaju sebe i zajednicu.

U samom su pak Centru održane različite aktivnosti za učenike koji su se međusobno družili putem ZOOM platforme.

Ostavi komentar