Centar Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu ugostio likovne umjetnike iz Zagreba

Centar Rudolf Steiner
Centar Rudolf Steiner

U Centru Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu održan je susret likovnih umjetnika  u suradnji s udrugom Fortuna –ART, udrugom likovnih umjetnika iz Zagreba.

Udruga  Fortuna – ART   broji preko 160 članova likovnih stvaralaca iz Hrvatske i inozemstva. Registrirana je  1997., a osnovana je s ciljem promocije likovne umjetnosti koja se ostvaruje kroz organizaciju niza likovnih manifestacija, izložbi, likovnih kolonija te prezentacija slika. Okuplja članove od amaterskog do akademskog statusa. Članovi udruge su Dimitrije Popović, Charlles Billich, Damir Medvešek, Franjo Klopotan, Natalija Cimeša, Viktorija Rabžajeva i mnogi drugi.
Na međunarodnom planu Udruga surađuje s nizom afirmiranih likovnih umjetnika i državnih institucija, gdje smo prepoznati kao izvrsni partneri s pokroviteljskim i angažiranim odnosom prema autorima.

Predsjednik udruge Fortuna Art Darko Starešina rekao je da su članovi udruge prije 25 godina bili na otvaranju prve Waldorfske Osnovne škole u Zagrebu, zahvaljujući profesoru Dušku Bubanku, koji je  također stigao u Donji Kraljevec te održao kraće predavanje. Uz ostalo, predloženo je da Centar dodjeluje posebne medalje s likom Rudolfa Steinera onima koji pomažu, a same medalje izradit će prva doktorica kiparstva dr. Mirjana Smolić (rođ. Drempetić Hanžić), iz Zaboka, članica udruge.

Članove i vodstvo udruge pozdravila je ravnateljica Centra Rudolfa Steinera Dijana Posavec i zaželjela plodonosnu suradnju u budućim susretima te izrazila radost što će surađivati s mnogim likovnim umjetnicima na izložbama u centru. Ujedno je zahvalila udruzi Fortuna ART na donaciji knjiga Rudolfa Steinera koje su prevedene ne hrvatski, naime, u fundusu Centar ima dosta knjiga o Steineru, ali većimom su na stranim jezicima.  Centar priprema prvi sajam biodinamičkih proizvoda u Zagrebu ove godine, Vlada RH je to prepoznala i pomogla sa sredstvima, a ravnateljica je i ovim pute zahvalila. (J. Šimunko)

 

Ostavi komentar