Centar kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škole poprima konačni oblik

Budući centar kompetencije za strojarstvo
Budući centar kompetencije za strojarstvo

Radovi na Centru kompetentnosti započeli su krajem prošle godine te je do sada napravljeno oko 60% radova ukupne investicije, a očekivani završetak radova očekuje se krajem ove godine.

Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu koji se gradi u sklopu Tehničke škole Čakovec prima konačne vizure, a četiri praktikuma koji će biti smješteni u prizemlju Centra u visokoj su fazi izgradnje i u njima će se primjenjivati inovativne metode učenja gdje će obrazovanje biti usmjereno prema gospodarstvu te će se na taj način promišljati budućnost na tržištu rada.

Učenici će imati mogućnost učiti i raditi u najsuvremenijoj opremi u praktikumu za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije, praktikumu za mjerenja i kontrolu kvalitete, praktikumu za zavarivanje i obradu metala te praktikumu CAD/CAM tehnologije.

U potkrovlju Centra kompetentnosti vidljiv je koncept buduće velike multimedijalne konferencijske dvorane koja će moći primiti i do 120 osoba, također će u potkrovlju biti smještena dodatna 4 laboratorija u kojima će učenici strojarskih zanimanja, odrasli polaznici, nastavnici, ali i poduzetnici i gospodarstvenici imati prilike sudjelovati u programima stručnog usavršavanja i educirati se u novo opremljenim praktikumima.

Utrošeno je 5 od planiranih 13 milijuna kuna 

Do sada su izvršeni radovi u iznosu 5 milijuna kuna, od ukupno 13 milijuna kuna koliko je predviđeno za izvođenje građevinskih radova, a u tijeku je provedba javne nabava za nabavku strojarsku opremu i namještaja.

Regionalni centar kompetentnosti TŠČ financira se iz Europskog Socijalnog fonda (Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ, ukupna vrijednost 26.2 milijuna kuna) i Europskog fonda za regionalni razvoj (Regionalni centar strojarstva SJEVER, ukupna vrijednost 29.9 milijuna kuna).

Radi se o strateškom projektu za Međimursku županiju koji će u cijelosti promijeniti sadržaj i obrazovnu kvalitetu te na taj način primjenjivati inovativne metode učenja, suradnja s poslodavcima postat će kvalitetnija i provodit će se više konkretne i praktične nastave.

Projektom će se omogućit stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u regiji.

Izvor: Međimurska županija


Ostavi komentar