Centar Čakovca dobio inovativnu skulpturu koja se okreće na vjetru

Danas s početkom u 12 sati u centru Čakovca,  predstavljena je skulptura Vjetar u sklopu projekta međimurske autohtone bajke Stekljena gora čija se prezentacija kasnije održala u dvorištu Starog grada.

Program je organiziran u sklopu Adventa u Čakovcu te su zajednički organizatori Muzej Međimurja Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca.

– Stojimo ispred novog postava Međimurske autohtone bajke u sklopu Čuvari bajki kojeg organizira Muzej Međimurja. Imamo po prvi puta postavljeno u centru grada i to je prvi takav projekt u suradnji s Turističkom zajednicom i vjerujemo da će ih biti još mnogo u nadolazećim godinama. Veselimo se što je postav dostupan građanstvu  u svako doba, zaključio je direktor TZ Grada Čakovca, Filip Horvat.

– Dio postava se nalazi u centru grada, to je kinetička skulptura koja se na vjetru okreće i čiji dijelovi skulpture bi trebali zvoniti na vjetru. Tu je osnovna informacija o samoj bajci Stekljena gora i to je jedna od 7 međimurskih bajki koje mi u muzeju imamo, spomenula je ravnateljica muzeja Maša Hrustek Sobočan.

O samom sadržaju bajke pričala je kustosica i voditeljica etnografskih zbirki muzeja Janja Kovač, a o samoj skulpturi Vjetar, nekoliko riječi rekao je autor i akademski grafičar Veljko Posavec. Grafičko oblikovanje panela izradio je Tomi Brozović.

Foto: Zlatko Vrzan i Sven Tomašić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE