Carstvo kaktusa Bojane Novak iz Martinuševca

Bojana Novak

Obitelj Novak iz Martinuševca stvorila je u svom domu pravo malo carstvo kaktusa. U njihovoj se kući ove egzotične biljke nalaze na svakom koraku, a pravu kaktus oazu čini plastenik s kaktusima koji je pretvoren u kutak za opuštanje i odmaranje nakon napornog radnog dana.

Bojana uzgaja kaktuse od svoje mladosti, a s današnjim danom može se pohvaliti s otprilike 800 različitih primjeraka. Ima ih svakakvih, velikih, malih, duguljastih, plošnatih, s cvjetovima, i bez njih. Svaki od njih je poseban i njegovan s velikom pažnjom Bojane, strastvene ljubiteljice ovih neobičnih biljaka koje porijeklom dolaze iz Sjeverne i Južne Amerike.

Prve kaktuse poklonio mi je brat Franjo Ciglarić iz Dunjkovca kao poklon za rođendan. Kada sam dobila djecu morala sam ih maknuti no prije desetak godina ponovno sam počela sa skupljanjem, ispričala nam je 46-godišnja Bojana na pitanje kako je započela sa svojim hobijem.

Cijeli članak i zanimljivosti vezane uz kaktuse pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 22. svibnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

FOTO: Sanja Heric

Ostavi komentar