U čakovečkoj knjižnici predstavljena knjiga Biodinamičko vrtlarstvo

Biodinamičko vrtlarstvo
Natalija Peter-Hunjadi, Amalka Vukelić i Dijana Posavec

Predstavljanjem knjige Biodinamičko vrtlarstvo autora Montyja Waldina započeli su programi povodom deset godina od osnivanja Centra dr. Rudolfa Steinera. Knjigu su u novoj multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec predstavile Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner, Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing. agr., stručna savjetnica Međimurske županije za zaštitu bilja te Amalka Vukelić, dipl.ing.agr., stručna suradnica Centra dr. Rudolf Steiner. Uvodnu riječ programa dala je Ljiljana Križan, ravnateljica Knjižnice.

Moderatorice su predstavile luksuzno opremljenu knjigu koja se preporučuje svima koji se bave vrtlarstvom bez obzira jesu li početnikci ili iskusni vrlari, a žele uzgojiti zdravo povrće i voće, na principima biodinamike. U knjizi je detaljno prikazana i objašnjena izrada svih prirodnih pripravaka i način njihove upotrebe a opširni planer koji će vas voditi kroz cijelu godinu opisuje kako uzgojiti više od 80 usjeva, od luka i mrkve, do limuna i grožđa – priprema tla, sjetva, briga, berba i pohrana, prikupljanje sjemenja te uklanjanje problema. Monty Waldin nagrađivan je autor knjiga o vinima i stručnjak za zelena pitanja, s osobnim iskustvom razvoja biodinamičkih vinograda u Europi i Sjevernoj Americi. Knjiga se mogla na čakovečkom predavanju nabaviti uz prigodnu promotivnu cijenu.

Moderatorice su ujedno pozvale sve zainteresirane na preostale programe koji se ovog petka i subote organiziraju u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Danas, u petak, 2. lipnja u 18 sati otvorit će se izložba autora Stjepan Vuka – Epi. Dan kasnije, u subotu 3. lipnja u 10 sati održat će se koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec. U večernjim satima, u 17 sati započet će predavanje na temu “Organska paradigma i ekološki životni stil” koje će održati Zlatko i Jadranka Peić iz Makronove.

foto: rr

Biodinamičko vrtlarstvo

Ostavi komentar