Čakovečki rotarijanci zdravstvenim ustanovama u Čakovcu donirali opremu vrijednu preko 50.000 kn

Čakovečki rotarijanci u tijeku  borbe protiv koronavirusa, zdravstvenim ustanovama u Čakovcu donirali opremu vrijednu više od 50.000 kuna. U tijeku pandemije koronavirusa COVID 19, članovi Rotary kluba Čakovec razmišljaju globalno, a djeluju lokalno što je ujedno i sama misija Rotary klubova u svijetu. Uz niz akcija koje provode tijekom godine u Međimurju, a i šire,  čakovečki rotarijanci ovom prilikom odlučili su opremiti zdravstvene ustanove u Čakovcu.

Rotary klub Čakovec donirao je ukupno 600 FFP2 maski, 3000 komada kirurških maski, 230 pamučnih maski, 30 zaštitnih vizira, sredstva za pranje laboratorijskog pribora, više od 6000 zaštitnih jednokratnih rukavica,  a ukupna vrijednost donirane opreme veća je  od 50.000 kuna.

Predsjednik Rotary kluba Čakovec Mladen Letina, tom je prilikom rekao: – Poznato je da Rotary klubovi vrlo često i rado pomažu zajednici bilo da je to na lokalnoj ili globalnoj razini. Rotary klub Čakovec, kao dio Districta 1913  služi zajednici te aktivno sudjeluje u raznim projektima. Ovom prilikom, a temeljem novonastale situacije, odlučili smo se za pomoć našim zdravstvenim institucijama i ljudima koji djeluju, kako se to rado veli, na prvoj crti obrane. Smatrali smo da će navedena pomoć biti od vrlo značajne koristi svim tim pojedincima, a time i čitavoj zajednici.  Tijekom  slijedećeg tjedna stiže još opreme, tako da ćemo i dalje nastaviti s donacijama. Ovom prilikom zahvaljujem članovima Rotary kluba Čakovec na privatnim donacijama, a isto tako  i njihovim poslovnim partnerima koji su se  priključili ovom humanom i vrlovrijednom projektu.

Doniranu opremu  preuzeli su ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.sc Tomislav Novinščak, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec  dr. med. Branko Vrčić i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Čakovec  dr. med. spec. Drago Starčević.

Uz predsjednika RC Čakovec prilikom predaje donacije nazočni su bili i članovi Uprave Franjo Kiš i Branimir Novak. – Ovo je jedan oblik pomoći i zahvale našim zdravstvenim djelatnicima, kako bismo im olakšali svakodnevni rad, zaštitili sve naše zdravstvene djelatnike i zahvalili što štite ostale građane Međimurske županije u tijeku pandemije  virusa COVID 19, poručili su iz Rotary kluba Čakovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE