Čakovečki rotarijanci bolnici donirali termovizijsku kameru

Rotary klub Čakovec
Članovi Rotary klub Čakovec predali su donaciju ravnatelju bolnice Tomislavu Novinšćaku.

Uvijek u službi zajednice u kojoj žive i rade, te uz niz akcija koje provode tijekom godine u Međimurju, a i šire,  čakovečki rotarijanci još jednom su odlučili pomoći kod opremanja  zdravstvenih  ustanova u Čakovcu. Konkretno, nakon donacije vrijedne više od 50.000 kuna u tijeku globalne pandemije COVID 19 u Međimurju, odnosno na njezinom samom početku,  donirali su  više od 600 FFP2 maski, 3000 komada kirurških maski, 230 pamučnih maski, 30 zaštitnih vizira, sredstva za pranje laboratorijskog pribora, te više od 6000 zaštitnih jednokratnih rukavica.  Posljednja u nizu donacija Županijskoj bolnici Čakovec je  termovizijska kamera. Ukupna vrijednost donacija Rotary kluba Čakovec zdravstvenim ustanovama u Čakovcu, od početka ove kalendarske godine  je više od 110.000 kuna.

Predsjednik Rotary kluba Čakovec Mladen Letina prilikom primopredaje donacije ravnatelju Županijske bolnice Čakovec dr.sc Tomislavu Novinščaku istaknuo je: -Već na samom početku izbijanja Corona krize, Rotary klub Čakovec primijetio je potrebu za nabavkom i donacijom  osnovne zaštitne opreme. Koordiniranom akcijom članova našeg kluba u vrlo kratkom roku nabavili smo od raznih dobavljača veće količine zaštitne opreme koju smo donirali našim zdravstvenim ustanovama. Susreli smo se s mnogim izazovima jer tada opreme nije bilo ni u zdravstvenom sustavu ni na tržištu. Kako je Rotary međunarodna organizacija osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanitarnom djelovanju, ovakve situacije nas još više ujedinjuju i kroz zajedničke napore i kontakte sve prepreke postaju savladive. Posljednja u nizu je donacija termovizijskih kamera koje služe za detekciju povišene tjelesne temperature te su izuzetno korisne za kontrolu na mjestima gdje je veliki protok ljudi, a osobito u bolnicama. Uz to kamera ima više dodatnih funkcija koje je moguće implementirati u bolnički sustav kontrole.

Iako ovo nije prva donacija članova Rotary kluba Čakovec, ona ima posebnu vrijednost s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. -Termovizijska kamera od posebnog je značaja za Županijsku bolnicu Čakovec jer omogućava vrlo pouzdan i vrlo jednostavan način za provjeru tjelesne temperature većeg broja osoba koje ulaze u bolnicu, a pomoću nje moći ćemo ljude koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu poslati na dodatne pretrage. U slučaju da netko ulazi sa povišenom temperaturom, uključuje se svjetlosni i zvučni alarm. Zahvaljujem Rotary klubu Čakovec na još jednoj vrlo vrijednoj donaciji, napomenuo je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.sc Tomislav Novinščak.

Uz predsjednika RC Čakovec 2019./2020. Mladena Letinu, prilikom predaje donacije nazočni su bili i predsjednik Rotary kluba Čakovec 2020./2021. Damir Šafarić i član Uprave Franjo Kiš, priopćili su nakon primopredaje doancije iz Rotary kluba Čakovec.

 

 

Ostavi komentar