Čakovečki gradski zbor “Josip Štolcer Slavenski” ostvario uspješan vikend s dva zlata i posebnom nagradom u Bijeljini

Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca proveo je zanimljiv vikend u svibnju, nastupajući na 22. festivalu “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini, BiH.

Od 12. do 14. svibnja, pod umjetničkim vodstvom Senke Bašek i vođom puta – tajnikom zbora Dejanom Buvačem, članovi zbora natjecali su se u dvije kategorije.

U subotu, 13. svibnja, predstavili su se u kategoriji folklora u Muzeju Semberije izvedbom pjesama “Rugalica” Josipa Štolcera Slavenskog, “Trešete” Dušana Prašelja, “Zelena dobrava” Josipa Štolcera Slavenskog u obradi Senke Bašek te “Čardaša” Emila Cossetta.

Za svoj nastup osvojili su visokih 95,66 bodova od mogućih 100.

Sljedećeg dana, nedaleko od Muzeja, u Centru za kulturu Semberija, izveli su skladbe “Weep, o mine eyes” Johna Bennetta, “Gumbelijum roža” Anđelka Klobučara, “Eli, Eli” Györgyja Deak Bardosa i “Ipaphoniju” Branka Starca u kategoriji mješovitih komornih zborova.

Za svoju izvedbu osvojili su 96 bodova, ali i specijalnu nagradu za kompoziciju suvremenog autora za nadahnutu izvedbu Starcove „Ipaphonije“.

Zbor se trenutno nalazi u potrazi za novim članovima i poziva sve zainteresirane da im se pridruže na probama koje se održavaju ponedjeljkom ili srijedom od 19 do 21 sat u Plesnom centru Livi na adresi Bana Josipa Jelačića 20 u Čakovcu.

Ivan-Goran Herman, član Izvršnog odbora zbora, poručuje da će zainteresirani imati priliku vidjeti kako izgleda sudjelovanje u zboru te ističe da će se sastav uskoro predstaviti i na nastupima u Zagrebu, Svetoj Mariji, Kraljevom vrtu u Čakovcu te u Karlovcu. Nakon toga slijedi ljetna pauza i pripreme za novu sezonu koja započinje u rujnu.

 

Izvor i foto: Ivan-Goran Herman

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE