10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Čakovečka gradonačelnica planira intenzivniju obnovu središta grada

Čakovečka kulturna baština obnavlja se korak po korak, sve u skladu sa zahtjevima struke i Konzervatorskog odjela u Varaždinu, kako je veći dio kulturno-povijesne cjeline grada zaštićeno kulturno dobro.

Stoga se u dogledno vrijeme uz Riznicu i Muzej Međimurja, Pučko otvoreno učilište te dio zgrada i kuća uz uži dio grada, planira još intenzivniji obim radova i obnova za ljepšu vizuru Čakovca.

O toj temi i konkretnim projektima na radnom sastanku razgovarale su u Varaždinu gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu dr. sc. Vesna Pascuttini Juraga sa suradnicima.

Uz dobru zajedničku suradnju s odjelom koji djeluje za područje Međimurske i Varaždinske županije, cilj je obnoviti kulturnu baštinu grada te je učiniti reprezentativnom i modernijom.

Čakovečka gradonačelnica pročelnici je pritom predstavila prikupljena mišljenja i dokumentaciju, kako struke tako i građana, vezane uz obnove Trga Republike i samog centra grada, a dotakle su se teme nedavno zaključenog Javnog poziva za stjecanje prava korištenja sredstava spomeničke rente Grada Čakovca, kao i mogućnosti prijave na natječaje.

Izvor: grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE