ČAKOVEC Supruzi slomio devet rebara, kralježak i palčanu kost

nasilje

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 27. lipnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1955.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede i osuđen na kaznu zatvora od dvije godine i devet mjeseci.

Žalbom se pobija odluka suda o kazni jer državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna zatvora preblaga s obzirom na izrazitu agresivnost okrivljenika prema bliskoj osobi kojoj je zadao trinaest snažnih udaraca i nanio višestruke teške ozljede, te s obzirom da je okrivljenik višestruko osuđivan za kaznena djela i prekršaje, između ostalog i za isto kazneno djelo na štetu iste oštećenice. Predloženo je da se okrivljeniku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju.

Podsjetimo, okrivljenika se tereti da je tijekom noći 19./20. studenog 2018. u obiteljskoj kući u okolici Čakovca, najprije verbalno, a zatim i fizički napao svoju izvanbračnu suprugu na način da ju je bacio s kreveta na pod i zadao joj više udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo, čime joj je nanio teške tjelesne ozljede (prijelom devet rebara, prijelom kralješka i prijelom palčane kosti).
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar