Čakovec ovog vikenda u znaku Zrinski Art festivala i 3FF festivala alternative

Zrinski Art festival i 3FF
David Vugrinec, Tena Vrzan, Tina Čatlaić, Damir Klaić Ključ, Branka Hlevnjak i Nikolina Mekovec

Artisti i alternativci ovog vikenda pozivaju sve na druženje u čakovečki park, prostore Starog grada i središte Čakovca. Od petka do nedjelja održavat će se Zrinski Art Festival i 3FF festival alternative, a programski sadržaji predstavljeni su danas u izložbenom prostoru Muzeja Međimurja.

David Vugrinec  pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca kazao je kako grad podupire ove programe sa sveukupno 150 tisuća kuna. Festivali privlače mlade, likovnu publiku, umjetnike i glazbenike te sve ostale zainteresirane čime grad dobiva dimenziju urbane i suvremene sredine.

Na Trgu Republike postavlja se skulptura autora Hrvoja Dumančića
Na Trgu Republike postavlja se skulptura autora Hrvoja Dumančića

Neka publika sama otkriva Zrinski Art festival

O Zrinski Art festivalu 2019. govorili su umjetnički direktor festivala Damir Klaić Ključ, likovna kritičarka, novinarka i povjesničarka umjetnosti Branka Hlevnjak te koreografkinja i voditeljica Studia suvremenog plesa Teuta Nikolina Mekovec.

Istakli su kako 49 likovnih autora i 50 plesača sudjeluje na Zrinski Art festivalu 2019. Programi se održavaju u izložbenom salonu i atriju Muzeje Međimurja te na prostorima oko samog starog grada. Novost je Zolin kutak, a osmislile su ga i vode ga Zoe Franka Klaić, Sara Magdalenić i Lana Poljanec. U Zoinom kutku održava će s radionice za djecu, radionice prirodne kozmetike i zdrave prehrane (Gracia Petek), pub quiz i dr.

Zrinski Art festival (1)
Zoe Franka Klaić, Sara Magdalenić i Lana Poljanec vode Zoin kutak

Selektorica izložbe festivala Branka Hlevnjak otvorit će festival. Naglasila kako je on sjajno objedinio likovnu, plesnu i glazbenu urbanu scenu u ambijent Starog grada. Pedeseta obljetnica događanja vezana uz koncert Woodstock temeljna je inspiracija ovogodišnjeg festivala i to se odlično uklopilo u njegov duh .

Plesači Teute na otvaranju festivala izvest će plesni performans „Neprekinuti pjev ptica” uz želju da i ovaj festival ima svoj neprekinut niz.

Dobar provod i dobra klopa na 3FF festivalu alternative

Predstavnice udruga 3FF i CeZaM Tena Vrzan i Tina Čatlaić najavile su dvodnevni festival alternative koji se paralelno održava ispod zidina Starog grada. Koncertni program ugošćuje domaće bendove te bendove iz regije punk, hip-hop, noise pop i rock alternativnog izričaja. Naglasile su kako ovaj festival omogućava publici da upoznaju bendove koje možda i nisu toliko poznati.

Festival će ponuditi i dobro jelo. Ove godine kuhaju vrsni čakovečki kuhari Matija Bogdan, Marko Palfi i Matija Pavlic pojačani Domagojem Jakopovićem – Ribafishom.

3FF festival alternative
3FF festival alternative počiva na dobrom duhu volonterizma

Uz koncerte organizirani su i drugi programi kao što je Dječji filmski festival, košarkaški turnir, joga i dr. Za goste festivala omogućeno je i noćenje u Prostoru. 3FF festival alternative organizira se na volonterskoj bazi, a svi se ponose činjenicom kako se festival radi uz eko notu i nakon njega ne ostaje smeće, čak ni opušci.

Kazale su da ni moguće vremenske nepogode neće smetati: – Eventualnu kišu otjerat ćemo plesom.

3FF festival alternative (2)
Programe 3FF festivala najavile su Tena Vrzan i Tina Čatlaić

foto: rr

 

Zrinski Art festival (3)
U Čakovec je stigao i umjetnik Arpad Slančik koji je prošle godine svojim skulpturama uzburkao čakovečku javnost. Ove godine donosi skulpturu anđela

Ostavi komentar