Čakovec će biti domaćin hrvatskog obilježavanja Europskog tjedna sporta

Predstavljanje programa Europskog tjedna sporta u Čakovcu

Domaćin hrvatskog dijela Sedmog izdanja Europskog tjedna sporta koje se svake godine održava diljem Europe, ove godine će biti Čakovec.

Na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u prostorima Multimedijalne dvorane u Muzeju nematerijalne baštine u Čakovcu, predstavljen je projekt Europskog tjedna sporta kojem će domaćin biti Čakovec i Međimurje.

Predstavljajući projekt, posebni savjetnik ministrice turizma i sporta Josip Pavić, rekao je da je povezivanje turizma i sporta idealna kombinacija, koja ne samo što promovira našu zemlju, već direktno utječe na promociju bavljenja sportom kao zdrave aktivnosti.

Kako je rekla voditeljica projekta Europskog tjedna sporta Marija Jurčević glavna tema kampanje je #BeActive, a njome se želi javnost potaknuti na svakodnevnu tjelesnu aktivnost.

Predstavljen je i program obilježavana Europskog tjedna sporta, a središnja svečanost održat će se u subotu 25. rujna navečer, u jezeru podno zidina Starog grada u Čakovcu. Program započinje u 19 sati, organizirano je zajedničko vježbanje koje će predvoditi trenerice i treneri iz naših sportskih udruga, a sve će završiti zajedničkom plesnom koreografijom.

U programu koji završava u 21:30 mogu sudjelovati građani svih dobnih skupina.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da naše građane ne treba posebno poticati na tjelesnu aktivnost. Kod nas djeluje stotinjak udruga koje se bave sportom i rekreacijom, a u njih je uključen velik broj stanovnika i to svih uzrasta.

Čakovec i ostatak Međimurja prepoznat je kao sredina koja ulaže u sportsku infrastrukturu, ali i u programe koje provode udruge, ustanove i škole, a koji za cilj imaju podizanje svjesnosti o važnosti bavljenja sportom.

-Osim naravno sufinanciranja, Grad vrlo malo mora učiniti kako bi pokrenuo svoje građane prema fizičkoj aktivnosti. Tu su sportske zajednice, klubovi i entuzijasti svake godine u pravilu uspješno provode stare, ali i nove programe, naglasila je čakovečka gradonačelnica.

Tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec, naglasio je da titula Europskog grada sporta koju je Čakovec imao prošle, te titula Europske regija sporta, koju će Međimurska županija imati iduće godine, pokazuje da smo sredina koju i drugi prepoznaju kao proaktivnu na području poticanja bavljenja sportom.

Na konferenciji su bili i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić te ambasador Europskog tjedna sporta, naš proslavljeni gimnastičar Filip Ude.

Izvor: grad Čakovec

 

Ostavi komentar