Čakovčanka Tijana Korent najavila nastup na EP u Turskoj

Nakon sjajnog uspjeha hrvatske muške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mersinu koja je imala 6 finala i osvojila tri srebra, od sutra do nedjelje na istome mjestu i u istoj borbi biti će i naša ženska seniorska i juniorska reprezentacija koju čeka 33. Europsko prvenstvo u ženskoj sportskoj gimnastici.

Put Turske otišle su seniorke Tijana Korent (GK MZ Macan), Ana Đerek (GK Marjan), Christina Zwicker (ZTD Hrvatski Sokol), Tina Zelčić (ZTD Hrvatski Sokol) i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), te juniorke Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol), Antea Ercegović (GK Marjan), Katerina Strinić (GK Marjan), Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) i Emi Matoščević (GK Rijeka).

Uz sportašice su i treneri Igor Križimski, Marko Brez, Miroslav Končarević, Diana Lukašić i Robertina Kućan te sutkinje Dunja Lederer, Julija Ljubančić i Anamarija Palijan Vračević.

Posao u Mersinu sutra otvaraju seniorke kojima je ždrijeb dodijelio 2. subdiviziju (krećemo s parterom) i to od 14.45 sati po hrvatskom vremenu. Dan kasnije kvalifikacije imaju i juniorke i to od 14 sati, a startamo s gredom.

Hrvatska je do sada na EP-ima imala samo jedno pojedinačno finale i to ono naše danas najiskusnije reprezentativke, Tijane Korent koja je bila u finalu preskoka 2013. u Moskvi.

„Ova sezona je bila poprilično teška i stresna za sve nas zbog ove cijele situacije s pandemijom i zbog stalnih zabrana treninga, bilo je teško spremiti se fizički za natjecanja, a pogotovo psihički. Jer, taman kada bi nam došla informacija da će se natjecanje održati, da se možemo pripremiti, spremimo se, a onda sve otkažu. Na startu sezone otišli smo na Svjetski kup u Baku, i to A kategorije, izborim finale i nakon kvalifikacija otkažu natjecanje. Nakon toga uslijedio je niz pokušaja priprema, ali svaki put je nešto bilo otkazano. Svaki put smo se vraćali na osnove. To nas je sve malo psihički spustilo. Ja sam na žalost prije malo više od mjesec dana bila pozitivna na COVID, bez simptoma, odradila sam izolaciju, opet se vratila nazad… Bila sam spremna prije tog COVID-a, spremala sam nove skokove, ali 10 dana pauze vraćaju vas na početak. Ovdje se nadam da ću svoje skokove odskakati najbolje što mogu. Nekako priželjkujem finale, iako ne znam koliko je to realno s ovim skokovima, međutim dat ću sve od sebe da nastupim najbolje što mogu. Nakon „milijun“ testiranja na COVID i u Hrvatskoj i ovdje, nekako smo svi više istrošeni od toga nego od samih treninga. To stalno iščekivanje kakav će biti ishod… Potrošilo nas je to psihički. Još uz sve, dečki su nam prošli tjedan visoko dignuli letvicu, ali dat ćemo i mi cure sve od sebe da i mi budemo dobre ovdje“, poručila je Tijana Korent.

Ostavi komentar