Od nekadašnjih okusa vanilije, čokolade i citrone, u preloškoj se slastičarnici dnevno nudi trideset vrsta sladoleda, od voćnih do mliječnih. A o okusima, za koje brojni Preložani ističu da su sam vrh i spadaju u najbolje sladolede, mogle bi se ispričati prave bajke. Što reći za okus čokolade, lješnjaka, pistacije, kinder pingvina, stracciatelle, komadiće jagoda, banana, čokoladnog ili voćnog preljeva koji lagano klizi i slijeva se s kuglica u grlo, draži koliko oči toliko i okusne pupoljke.
Čovjek im naprosto ne može odoljeti, a još teže sažeti u nekoliko riječi sve te boje, okuse i kombinacije ukrasa koji se nude u kornetu ili čak staklenoj posudici. A iza svega toga stoji 41-godišnji Burim Salimi, treća generacija slastičara u obitelji, a kako sada stvari stoje i posljednja.
Obitelj Selimi u Prelog je stigla prije 50-tak godina iz Gostivara, nastanila se tu i generacijama su razvijali svoj.
Njihovu uspješnu poslovnu priču donosimo u novom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od petka, 23. travnja.