Bundeki za 25 rođendan zahvalili i počastili članove te suradnike društva

Bundeki25godina 03

Planinarsko društvo Bundek svečanim programom u dvorani Centra za kulturu Rudar u Murskom Središću obilježilo je u petak 17. studenog dvadeset i pet godina i više nego uspješnog djelovanja. Bundeki su proslavu ove obljetnice započeli već početkom godine na Vincekovom pohodu kada je i predstavljen prigodan dnevnik planinarske obilaznice “25 vrhova za 25 godina Bundeka”. Dnevnik je u međuvremenu doživio redizajn s autorskim potpisom Ede Lukmana.

Na svečanosti u dvorani Rudar okupio se zavidan broj članova, prijatelja društva i gostiju. Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća zaželio je PK Bundek još mnogo planinarskih izleta i drugih brojnih aktivnosti kojima ovo društvo promiče kulturu planinarenja i zdravog boravka u prirodi te svoja znanja i iskustva prenosi na mlađe generacije.

Predsjednica društva Sonja Vršić u sažetku pregleda i izvješća o dvadesetpetogodišnjem radu Društva, istakla je između ostalog i brojna priznanja koja su stigla iz Hrvatskog planinarskog saveza, za aktivnosti koje se provode u radu s mladima, osobama s invaliditetom i za organizaciju planinarskih događaja i društveni rad u planinarskoj udruzi.

Tijekom svečanog programa članovima Bundeka, te drugim društvima, klubovima, institucijama i dionicima uručene su Zahvalnice i prigodni pokloni, a u ime HPS Jadranka Čoklica uručila je plaketu HPS Stanku Nemecu.

Na svečanom programu predstavljena je i nova kružna staza, Put prijateljstva koja vodi od Mađerkinog brega, do Ljutomera i nazad, te je na svečanosti i potpisan sporazum o suradnji između PD Bundek i PD Ljutomer, koje su potpisale predsjednica društava Sonja Vršić i Slavica Ozmec.

Svečanost su glazbenim izvedbama oplemenila Leona Balent i Nenad Srpak, a konferansu je vodila Pavla Mesarić. Bundeki planine vole, i vrhovi iz zovu, tako da ćete ih najprije moći sresti tamo gdje najviše uživaju – u planinama!

Ostavi komentar