BUDŽET VJENČANJA: Monika i Milan otkrili nam koliko košta svadba u Međimurju te na koje troškove morate obratiti pozornost

monika nestic milan novak

Danas je poznata činjenica da su vjenčanja obično prilično skupa – skuplja nego što si ih mnogi od nas čak mogu priuštiti. Stoga nije nerijetko da novopečeni mladenci moraju uzeti kredit kako bi mogli otplatiti svoje vjenčanje. No može li se bez dugova nakon vjenčanja provjerili smo na konkretnom primjeru.

Da bi to bilo moguće u susret nam je izašla Monika Nestić Novak iz Zasadbrega koja s novopečenim suprugom Milanom trenutno živi i radi Austriji. Monika i Milan pomogli su nam otkriti koliko danas košta svadba u Međimurju.

Crkveno su se vjenčali 5. listopada prošle godine, a s pripremama za vjenčanje započeli su u prvom mjesecu 2018. godine. Najprije su rezervirali salu, bend, dekoraterku i fotografa. Imali su sreće odmah na početku da su svi oni bili slobodni na željeni datum. Nakon toga se otprilike godinu dana nisu se ničim bavili. Monika je tek su u 12. mjesecu 2018. godine počela tražiti vjenčanicu.

Tada smo ujedno rezervirali crkvu, a početkom 2019. godine smo polako počeli rješavati sve ostale stvari. Osobno nismo imali nikakve probleme oko organizacije. Svi s kojima smo surađivali su bili stvarno profesionalni. Slušali su naše želje, ali i mi njihove savjete, sve je bilo onako kako smo si zamislili, ispričala nam je Monika.

Monika i Milan sami su organizirali svadbu za 220 ljudi. Najvažnije od svega je, kaže Monika, dovoljno rano početi s pripremama, sve zapisivati, pratiti kad koga treba kontaktirati te ne čekati zadnje trenutke.

Najskuplju stavku u organizaciji bila je cijena menija u restoranu. U Milanovom i Monikonom slučaju ona je iznosila 385 kuna po osobi, a uključivala je užinu, večeru, ponoćno jelo, gulaš i piće. Za 220 ljudi to je ukupno iznosilo 84.700 kuna.

Cijeli članak te koliko su ih koštale ostale stavke pročitajte u tjedniku MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 14. veljače, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

FOTO: Privatna arhiva

Ostavi komentar