0.6 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Budnicom i svetom misom obilježen Dan međimurskih branitelja u Gornjem Mihaljevcu

Danas 17.09.2021. je VETERAN – društvo branitelja Domovinskog rata u suradnji s UDVDR PMŽ Ogranak Gornji Mihaljevec započelo s obilježavanjem Dana međimurskih branitelja, koje će se završiti u organizaciji Međimurske županije sa svečanim koncertom klape HRM „Sv. Juraj“ u Centru za kulturu u Čakovcu.

 

Obilježavanje je započelo ranom zorom svirkom Budnice Veteran band-a sa traktorske prikolice, koju je po svim mjestima Općine Gornji Mihaljevec provezao sa svojim traktorom branitelj Zdravko Srša iz Gornjeg Mihaljevca. Mještani sela kroz koja se izvodila Budnica su razdragano pozdravljali bandiste.

 

Po završetku Budnice je kod centralnog križa na mjesnom groblju u Gornjem Mihaljevcu položeno cvijeće i zapaljene svijeće za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, a potom je svetu misu u crkvi Sv. Katarine dj.mč. za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje služio vlč. Mislav Mikac, koji je u  vrlo nadahnutoj propovijedi istaknuo: „Kako su svi naši branitelji gledali naprijed u cilj za koji se bore to bi isto zasigurno željeli i od nas jer njihova žrtva nije bila žrtva za povijest, već za budućnost“, te dodao: „ Što su oni započeli mi smo sada u miru ostali provoditi i postaviti dobar temelj za budućnost.“

Misa je završila Hrvatskom himnom, koju je vrlo osjećajno solo pjevanjem izvela orguljistica Danica Gašparec.

Željko Tomašić

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Koncert Parni valjak i Radio 105

Koncert Parni valjak i Radio 105

Hajka