15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Branimir Tomašić iz Male hiže primio prestižni trofej chefa tradicijske kuhinje Gault&Millau 2018

U hotelu Westin u Zagrebu jučer su dodijeljene nagrade hrvatskim chefovima po izboru jednog od najutjecajnijeg svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau.

Među nagrađenima bio je i Branimir Tomašić, vlasnik i glavni chef restorana Mala hiža u Mačkovcu. Branimir Tomašić primio je nagradu za najboljeg chefa tradicijske kuhinje na Gault&Millau Croatia gala eventu.

Chef je koncept kuhinje osmislio uz pomoć obitelji, a njegova kulinarska filozofija temelji se na vlastitoj interpretaciji tradicionalnih međimurskih recepata i lokalnim namirnicama. Posebnu pozornost pridaje sezonalnosti proizvoda, a to se vidi i na sezonskom jelovniku, koji uvijek nudi međimurske specijalitete. Priroda mu je i dalje glavna inspiracija: uz vrganje, lisičarke i ostale gljive, u njegovim jelima naći ćete mladu koprivu, bazgu, kopar- piše u objašnjenju na stranici hrvatskog izdanja Gault&Millau.

Od 6. travnja u prodaji je vodič Gault&Millau Croatia na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku. U vodiču će se predstaviti najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske. Vodič je po prvi puta bio predstavljen na dodjeli spomenutih nagrada.

Branimir Tomašić
Branimir Tomašić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE