U hotelu Westin u Zagrebu jučer su dodijeljene nagrade hrvatskim chefovima po izboru jednog od najutjecajnijeg svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau.
Među nagrađenima bio je i Branimir Tomašić, vlasnik i glavni chef restorana Mala hiža u Mačkovcu. Branimir Tomašić primio je nagradu za najboljeg chefa tradicijske kuhinje na Gault&Millau Croatia gala eventu.
–Chef je koncept kuhinje osmislio uz pomoć obitelji, a njegova kulinarska filozofija temelji se na vlastitoj interpretaciji tradicionalnih međimurskih recepata i lokalnim namirnicama. Posebnu pozornost pridaje sezonalnosti proizvoda, a to se vidi i na sezonskom jelovniku, koji uvijek nudi međimurske specijalitete. Priroda mu je i dalje glavna inspiracija: uz vrganje, lisičarke i ostale gljive, u njegovim jelima naći ćete mladu koprivu, bazgu, kopar- piše u objašnjenju na stranici hrvatskog izdanja Gault&Millau.
Od 6. travnja u prodaji je vodič Gault&Millau Croatia na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku. U vodiču će se predstaviti najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske. Vodič je po prvi puta bio predstavljen na dodjeli spomenutih nagrada.