Branimir Jakopić i Boris Novak primljeni u red Hrvatskih vinskih viteza

U Šibeniku, u katedrali Sv. Jakova staroj 600 godina, u red Hrvatskih vinskih viteza primljena su i dva međimurska vinska viteza-peharnika Branimir Jakopić i Boris Novak.

Bratovština hrvatskih vinskih vitezova udruga je građana koja u svojem djelovanju promiče kulturu vina, hrvatsku povijest, kulturu i tradiciju, mir među narodima, rušenje predrasuda i promiče moralne i humane vrednote bazirane na temeljima i tradicionalnim vrijednostima kršćanske Europe.

Hrvatski vinski vitezovi u radu čvrsto drže do svoga stava da se tek kad svladaš zavist i počneš zalagati za druge, postaje pravi čovjek – vitez! Zadaća reda je njegovanje, unaprjeđenje i širenje vinske kulture i uz nju vezanih djelatnosti, prenošenje znanstvenih saznanja o vinu, veličanje i promidžba plemenitih vina i podupiranje njihovih najboljih svojstava, priznavanje kulturno-etičkih vrijednosti, kao i podupiranje socijalne i karitativne djelatnosti. Viteštvo je pripadnost ideji istinske plemenitosti duha, zauzimanje za sve lijepo, dobro i istinito, za idealne vrijednosti, plemenitu duhovnost i viteško prijateljstvo.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE