Branimir Bunjac i supruga imaju sedam kredita koje plaćaju 9000 kuna mjesečno

Branimir Bunjac
Branimir Bunjac

Branimir Bunjac jedan je od ključnih aktera i raskolu Živog zida koji se odvija ovaj tjedan. Saborski zastupnik posvađao se s vrhom stranke na čelu s Ivanom Viliborom Sinčićem, a na Bunjčevu stranu stao je njegov stranački i saborski kolega Ivan Pernar, koji je već najavio osnivanje vlastite stranke.

Do sukoba je između ostalog došlo zbog mandata u Europskom parlamentu, koji je Živi zid osvojio na nedavnim izborima, a koji zastupniku donosi izdašnu plaću, pogotovo za hrvatske standarde. Ta bi plaća Bunjcu itekako dobro došla jer imovinska kartica pokazuje pokazuje da on i njegova supruga ukupno imaju sedam kredita.

Bunjac je doktor povijesnih znanosti, živi u Mihovljanu, oženjen je i ima djecu. Imovinska kartica otkriva da ima mjesečnu neto plaću od 17.764,71 kuna, a njegova supruga koja radi u OŠ Ivan Goran Kovačić u Svetom Jurju na Bregu ima godišnju neto plaću od nešto više od 92.000 kuna.

Najveći kredit im je onaj koji su zajednički podignuli 2006. u Erste banci od 100.000 eura, a rok vraćanja je 342 mjeseca, s mjesečnim anuitetom od 518,5 eura. Kad se svi krediti zbroje, proizlazi da supružnici na mjesec za isplatu tih kredita izdvajaju više od 9000 kuna.

Index je ranije ove godine pisao kako je Bunjca politički radikaliziralo iskustvo kredita u švicarskim francima. Sa suprugom je uzeo šest kredita u švicarcima tijekom nultih godina te ubrzo po dolasku krize 2008. i 2009. godine završio u de facto dužničkom ropstvu jer više nije mogao otplaćivati sve veće kamate.

Bunjac i supruga imaju kuću s okućnicom površine 220,4 metara kvadratnih u Mihovljanu tržišne vrijednosti 825000 kuna, kao i automobil Kia Rio iz 2017. vrijedan 90 tisuća kuna.

Kako je ranije pisao Tportal, Bunjac je između ostalog imao tvrtku za astrološko savjetovanje Sirius line, ugašenu 2013. Godinama je bio i na čelu Podruma – Povijesnog društva međimurske županije koje je nakon stečajnog postupka ugašeno prošle godine zbog duga od 12 tisuća kuna.

Autor je knjige ‘Ratne i poratne žrtve sjeverozapadnog Međimurja 1914. – 1947.’, a na istu je temu i doktorirao 2012. Autor je i biografije Eve Schwarz ‘Iz pepela čakovečke sinagoge’.

Ostavi komentar