Božićna čestitka Dražena Srpaka: Želim da s još više energije stvaramo grad sretnih i zadovoljnih ljudi

Poštovane građanke i građani grada Mursko Središće!

Upornost, zajedništvo, znanje, volja i sloga su bile glavne vodilje koju su nas gurale naprijed da ostvarimo naše ciljeve. Želim Vam zahvaliti dragi sugrađani na motivaciji, pohvalama, kritikama i pomoći u stvaranju i razvitku našega najsjevernijeg rudarskog grada. Trudili smo se i trudit ćemo se da potporama djeci, mladima, roditeljima, starijim i nemoćnim omogućimo što bezbrižniji i lakši život. Sigurnost i zadovoljstvo građana nam je jako važna te svakodnevno radimo na tome. Bit ćemo i nadalje strpljivi i ustrajni u rješavanju svih prepreka.

Ove godine dobiveno je 6,8 milijuna kuna iz EU fondova za daljnji razvoj gospodarske zone „Brezje“, za izgradnju prometnice i oborinske odvodnje. Novootvoreni Poslovni kompleksa doma za starije i nemoćne osobe „Japa“ i dječji vrtić „Pahuljica“ u vrijednosti od 30 milijuna kuna, širenje Poslovnih subjekata, prodaja preostalih parcela u gospodarskoj zoni i gradnja prvih proizvodnih hala su  dokaz da se grad gospodarski razvija. Potpisani su ugovori za izgradnju novog dječjeg vrtića u vrijednosti od 9,2 milijuna kuna.

Promijenili smo sufinanciranje dječjih vrtića s 50% na 60%, trudimo se roditeljima djelomično olakšati i smanjiti troškove školovanja, te smo tako ove godine dodijelili studentima po 500,00 kuna jednokratne pomoći te novčane potpore za nagrade dekana 1000,00 kn ,rektora 2000,00 kn i za doktorat 7500,00 kn, a po prvi puta ove godine i srednjoškolcima 400,00 kuna .Uključili smo se u projekt sufinanciranja učenika deficitarnih zanimanja s područja grada u iznosu od 300,00 kuna.

Učenicima od 1. do 8. razreda osigurali smo besplatne bilježnice, besplatne knjige i slikovnice za vrtićku djecu i osnovnoškolce, školska kuhinja za 2. dijete u obitelji se sufinancira sa 50%, dok je 3. dijete ima besplatan obrok. Sufinancirali smo matualna putovanja, izlete, natjecanja. Predškolcima su podijeljene besplatne članke iskaznice za gradsku knjižnicu, sufinanciramo asistente za djecu s posebnim potrebama.  

Grad je dobio status Grad prijatelj djece što nam je motivacija da se trudimo i nadalje provodimo posebno brigu za djecu i roditelje. U skladu time započeti je projekt „Svi u vrtić“ koji omogućava produženi i popodnevni boravak u gradskom vrtiću te razne edukacije, a iznos dobivenih sredstava je 3,5 miljuna kuna.

Draga djeco i mladi, obećajem da ćemo i nadalje veliku pažnju poklanjati vašim potrebama. Skrb za starije osobe stalni je fokus grada. Povećali smo iznos božićnica za umirovljenike s područja grada. Provodimo projekt za pomoć starijim osobama „Zaželi“ putem kojeg je zaposleno 8 žena, a 35 starijih osoba dobiva dodatnu pomoć i skrb .Iznos dobivenih sredstava je 1,5 miljuna kuna Na Gradskom vijeću donijeta je odluka o sufinanciranju dnevnog boravka starijim osobama u domovima za starije i nemoćne i to se počinje provoditi u 2019. g.

Spomen dom rudarstva je sada u vlasništvu grada, te će se krenuti u njegovo opremanje i nadogradnju, završeni su projekti za Majur u Štrukovcu, obnavlja se Rudarsko etno kuća, projekt uređenje Upravne zgrada Majur grofa Feštetića kandidirani je Ministarstvo kulture, rudarsku mursku stazu opremili smo novim turističkim proizvodima.

Hvala Udrugama koje postižu izvrsne rezultate. Ove godine povećali smo iznos sufinanciranja 1,5 milijuna kuna, a time su započeti novi projekti poput izgradnje ribičkog doma, izrada projektne dokumentacije za Planinarski dom, izgradnja tribina na NK „Rudar“. KUD Mura, Gradski puhački orkestar i branitelji  su dobili svoje prostore za rad u obnovljenoj zgradi stare pošte i apoteke.. Za bolje očuvanje okoliša i bolje komunalne usluge grad je zajedno sa susjednim općina otkupio tvrtku „Murs ekom“.U suradnji sa Domom zdravlja i susjednim općinama osigurali smo uslugu vađenja krvi u Domu zdravlja u Murskom Središću.

Nastavljamo sa obnovom i uređenjem Društvenih domova, pokrenuti ili se završavaju infrasktrukturni projekti, obnovljene su i izgrađene pješačko biciklističke staze, uređene ceste, u suradnji sa Mjesnim odborima činimo sve da svako naselje dobije svu potrebnu društveno – gospodarsku infrastrukturu. Svakodnevno radim na problemu prometa, surađujem sa ministarstvima i ministrima i mogu Vam reći da se stvari kreću. Studija izvodljivosti projekta je gotova i sada slijedi  studija utjecaja na okoliš.

Ova 2018. g za nas je bila jako uspješna. Koliko uspješna, toliko i zahtjevna i iziskivala je moj potpuni angažman , potpuni angažman mojih suradnika i djelatnika. Ponosan sam na sve što smo učinili ili pak smo uspjeli pokrenuti, a služiti će svim našim građanima. U tom duhu nastavljamo i dalje ,godinu po godinu tako dugo dok svaki kutak najsjevernijeg grada ne bude po mjeri čovjeka i vremena u kojem živimo.U veljači će biti izbori za mjesne odbor ,jer sadašnjima ističe mandat. Koristim priliku da im zahvalim na odličnoj suradnji i trudu za svoja naselja. Poduzetnicima čestitam na također uspješnoj godini, na razvoju ,povećanju zaposlenosti i rastu plaća  na području grada. Obećajem i nadalje svaku pomoć grada u Vašim projektima.

Djela, a ne riječi je moj moto, jer pokazati djelima je zadatak svakog od nas kojeg su građani izabrali. Želim zahvaliti Vama drage građanke i građani, svoj suradnicima, djelatnicima, Mjesnim odborima, Gradskim vijećnicima, ravnateljima javnih ustanova,  stručnim službama, župnicima župa kojima pripadaju gradska naselja na dobroj suradnji.

Želim svima nama da s još više energije, zajedništva, međusobnog razumijevanja stvaramo grad sretnih i zadovoljnih ljudi.I inače, a posebno u ove blagdanske dane pozvani smo živjeti u duhu povjerenja i međusobnog uvažavanja, pozvani smo na solidarnost, razumijevanje, dobrotu i ljubav. S tom nadom i vjerom svim ljudima dobre volje želim sretan Božić, a u Novoj godini obilje zdravlja, sreće i uspjeha. Bolesnima želim ozdravljenje, tužnima da im radost života ponovo ispuni dušu, nesretnima radost na licu. Neka Vam mali Božić unese u domove toplinu životne radosti, ljubavi i svekolikog ispunjenja.

Najteže u životu je promijeniti sebe. Promijenimo se svi na bolje, budimo bolji jedni drugima.

SRETAN BOŽIĆ I USPJEŠNA 2019. GODINA

Vaš gradonačelnik

Dražen Srpak

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE