Božena Malekoci-Oletić održala uspješnu promociju svoju prve knjige Makovo zrno

Naša dugogodišnja novinarka Međimurskih novina Božena Malekoci-Oletić danas je u prekrasnom i romantičnom ambijentu Centra za posjetitelje u Žabniku kod Mlina na Muri u Svetom Martinu na Muri uspješno predstavila svoju prvu autorsku knjigu Makovo zrno. 

Na predstavljanju koje je vodio Siniša Golub govorili su autorica Božena Malekoci- Oletić, glavni lik priče Franjo Makovec i Nevenka Šardi.

Knjiga je priča o vizionaru, Franji Makovcu, koji je iz potencijala malih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj. Naziv Makovo zrno govori o Svetom Martinu na Muri i njegovu širem zavičaju, Međimurju, kraju koji je dugo bio manji od makova zrna.

I kao što sama autorica u uvodnom tekstu kaže:

– Dugo je u meni tinjala potreba da napišem priču o Međimurju, ali me u tome blokirala tipična međimurska nesigurnost jesam li dovoljno dobra da ispričam njegovu esenciju, mentalitet koji nas je oblikovao. Ipak, ušla sam u priču prije nego nas sveprisutna globalizacije ne samelje u ujednačenu neprepoznatljivu kašu. Moraju iz mene izaći razmišljanja o tome što nas je oblikovalo, razbudilo, kuda i kamo idemo. Kako se u nama probudila zakopana samosvijest, počela jačati i sukljati, da ju pokažemo svima. Da nas vide i prepoznaju.

U sat vremena koliko je promocija trajala posjetitelji su mogli čuti o nastanku knjige kao i o tome kako se Sveti Martin na Muri razvio u kraj kakav je danas. Mnoštvo je kasnije pohrlilo po potpis autorice, a atmosferu je dodatno uljepšala na klaviru Žana Žganec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE