Bograč za prste polizati

gastromanija
Divljač i svinjetina bili su glavni sastojci bograča.

Tradicionalna manifestacija preloške Srednje škole Gastromanija i ove je godine ponudila svojim sugrađanima pravi užitak za nepce. Palačinke, tortilje, kolači, sokovi i ono najvažnije, fini i ukusni bograč, ravno iz kotlića.

Istina, sunce i poprilično visoke temperature, naoko i nisu baš budili apetit i želju za vrućim jelom, no samo jedna žlica bila je dovoljna da se svi kotlići isprazne. Ali, prije toga, ni jedan nije promakao oku i nepcu stručnog žirija na čijem je čelu bio Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza,  koji je morao procijeniti je li meso vepra ili svinje dobro kuhana, ima li juha dovoljnu gustoću i odgovarajući okus.

Naime, svaka je ekipa, od njih 6, među kojima je bila i profesorska, imala svoj tajni sastojak pa je i okus bio drugačiji. Teškom mukom, žiri, među kojima je bio i Alen Kajmović, predsjednik uprave Vajde, najboljim je bogračem proglasio onaj koji je kuhala ekipa koja se nazvala Škvadrom.

Ostavi komentar