Bogati Tjedan župnog Caritasa u Prelogu

Dani kruha u Prelogu, arhiva mnovina

Dvadeset i sedmi po redu, Tjedan župnog Caritasa, u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog te župnog Caritasa, održat će se ove godine, od 25. rujna do 2. listopada.

Misao vodilja Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“. Niz zanimljivih događanja održat će se u sklopu Tjedna župnog Caritasa. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

U suradnji sa Gradom Prelogom i Turističkom zajednicom Grada Preloga, na Trgu Slobode ispred Doma kulture te na Trgu sv. Jakoba, u subotu, 1. listopada prijepodne, organiziraju se Dani kruha i zahvale uz sudjelovanje brojnih udruga s područja Preloga.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u sklopu ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu, u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju 2. listopada, s početkom u 19 sati, nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar