BK Mura Avantura osvojio dva naslova nacionalnih prvaka u Zagrebu!

Marko Žnidarić
Marko Žnidarić u kategoriji veterana A osvojio je titulu nacionalnog prvaka

U nedjelju, 30.09.2018.,u Zagrebu u podnožju najviše zagrebačke gore, odvažilo se i startalo više od stotinjak najboljih hrvatskih „mountainbikera“ radi osvajanja prestižne titule nacionalnog prvaka Republike Hrvatske u možda najtežoj biciklističkoj disciplini MTB Uspon – Uphill, s ciljem na samom vrhu Sljemena kod TV tornja.

Trebalo je na tom usponu savladati oko 10 kilometara vijugave, tehnički vrlo zahtjevne, kamenite, planinarske staze, kroz šumu, do vrha Sljemena, uz savladavanje oko 800 metara visinske razlike između starta i cilja, što je iz natjecatelja izvuklo i zadnje atome snage.

Na tom nacionalnom prvenstvu sudjelovao i biciklistički klub Mura Avantura sa svojih 5 natjecatelja, gdje smo osvojili dvije titule nacionalnih prvaka i to: Matija Trstenjak u kategoriji U-15 i Marko Žnidarić u kategoriji veterana A.

Matija Trstenjak, ulazak u cilj

Ida Trstenjak osvojila je 3. mjesto i broncu u kategoriji kadetkinja, kao i Mihael Krobot u kategoriji kadeta, dok David Trstenjak, uz doživljenu nesreću na stazi, nije odustao te je ipak stigao do cilja kao 6. u kategoriji U-15.

Ove godine preostala im je još jedna utrka, sljedeći vikend, u Bolu, na otoku Braču, koja će ujedno biti i zadnja XC utrka hrvatskog MTB KUP-a, nakon koje će se znati i ukupan poredak.

Ostavi komentar