Osnovnu školu Pribislavec krasi novi predivan vrt

Udruga Biovrt već osam godina provodi razne programe u suradnji sa školama u Međimurju i diljem Hrvatske.

O novom vrtu iz udruge Biovrt poručili su:

Nakon pokretanja školskih vrtova u PŠ Novo Selo Rok i OŠ Vratišinec te suradnji na uvođenju raznih edukativnih sadržaja u brojne druge osnovne škole, ponosni smo na našu novu suradnju čiji je rezultat novi školski vrt u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec.

Ovu priču krenuli smo razvijati prošle godine na inicijativu same škole i kontakta školskog psihologa Bojana Klapčića. Nakon uvodnih sastanaka, dogovora, početne edukacije učenika škole, prošli smo tjedan konačno svi skupa zaprljali ruke i posadili vrt.

U međuvremenu je domar škole Mario Bedić napravio veliki posao oko izrade i pripreme drvenih okvira za gredice, dobili smo donaciju zemlje od firme Prijevoz-Varga d.o.o. te su za pripremu učenici viših razreda napunili te okvire i tako pripremili povišene gredice za sadnju. A da bi motivirali učenike za same aktivnosti, Silvija Kolar-Fodor je u travnju održala predavanje “Zašto uzgajati vlastitu hranu” učenicima nižih razreda škole.

I nakon svih priprema, u četvrtak 6. linpjaekipa iz Biovrta zajedno s školskim osobljem i učenicima 3.a, 3.b, 4.a i 4.b te 7.c,  zasijala je i zasadila grah, mahune, mrkvu, luk,  salatu, rajčice, kelj, jagode, tikvice, paprike, međimursko zelje, kukuruz, lisnati kelj, rotkvice, peršin, ciklu, razno cvijeće… Vrt smo i pomalčirali, da može bolje podnijeti ljetne žege koje slijede. Hvala svima na dobroj volji, trudu i pomoći.  Učenici su i dalje zaduženi za zalijevanje i sakupljanje malča, te se nastavljaju edukacije u školskom vrtu zajedno s voditeljicom edukacija Silvijom Kolar-Fodor i uz angažman školskog osoblja.

Projekt “Školski vrt za velike promjene” financijski su poduprli Međimurska županija i Općina Pribislavec, a veliko hvala i firmi Prijevoz-Varga d.o.o. na donaciji zemlje za povišene gredice u školskom vrtu. Veselimo se još jednoj prekrasnoj priči u našem malom Međimurju i obilju koje će stvoriti učenici s osobljem škole, te znanju koje ćemo im prenijeti putem edukacija u ovom vrtu.

Biovrt OŠ Pribislavec Biovrt OŠ Pribislavec Biovrt OŠ Pribislavec Biovrt OŠ Pribislavec Biovrt OŠ Pribislavec Biovrt OŠ Pribislavec Biovrt OŠ Pribislavec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE