Biometeorološke prilike za većinu ljudi bit će povoljne, osim onima koji su osjetljivi na vrućine

biometeorološke prilike
Kamperima vrijeme ide na ruku

Nedjelja, 21. srpnja: Biometeorološke prilike će biti povoljne za većinu ljudi. U najtoplijem dijelu dana, kod vrlo osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika može se javiti umor i manjak energije. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora u najtoplijem dijelu dana, laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja.

Ponedjeljak, 22. srpnja: Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti povoljne. Na području grada Zagreba, Karlovca i Rijeke postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, pa kronične bolesnike upozoravamo da prilagode aktivnosti temperaturnim uvjetima. Svima se preporuča zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i dovoljno tekućine.

Utorak, 23. srpnja: Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika. Visoke temperature koje traju već nekoliko dana, mogle bi osjetljivim ljudima uzrokovati umor, slabost i manjak koncentracije. Na cijelom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, zbog čega kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora. Preporuka je zaštita od UV zračenja, lagana prehrana uz dovoljno tekućine.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr.Andrija Štampar.

Ostavi komentar