Big Jump na svetomarskoj plaži

skok_8.7.2019
Svi ste pozvani na zajednički skok u Dravu

U Međimurju se i ove godine organizira Big Jump na rijeci Dravi, na svetomarskoj plaži, uz suorganizaciju Općine, Zaštitarsko-ekološke udruge Senjar [ZeuS] iz Donje Dubrave te udruga iz Svete Marije.

Njime se ponovno obilježava Dan europske Amazone, dan za čiste i žive rijeke. Na isti dan, u isto vrijeme i s istim ciljem, u cijeloj Europi skače se u rijeke.
I ove godine održavat će se dvodnevni atraktivni program:

13. srpnja, subotnji program bit će prava atrakcija – ljetna projekcija dokumentarnih filmova o rijekama Hrvatske Gorana Šafareka, koji će se prikazivati pod zvijezdama uz rijeku Dravu. Goran Šafarek je poznati hrvatski biolog i stručnjak za rijeke. Njegov film Rijeke Hrvatske još nikad nije bio prikazan, stoga dođite na premijeru! Osim toga, prikazivat će se i film o ušću Mure i Drave. Nakon projekcije nastavit ćemo uz druženje i ples uz vatru. Za sve one uporne, moći će se na istom mjestu kampirati do nedjelje.
Središnji događaj, Big Jump, odvijat će se u nedjelju, 14. srpnja. Osim zajedničkog skoka u rijeku točno u 15 sati, prethodit će razne igre u organizaciji
DVD-a Sveta Marija te ZeuS-ova škola veslanja u kajacima i gumenim rafting čamcima. Osim toga, u nedjelju je za sve skakače Općina Sveta Marija osigurala besplatno jelo za čiju pripremu se pobrinuo NK Mladost. Uz osvježenje pićem ili kupanjem u Dravi, glazba će upotpuniti nedjeljno poslijepodne.


Program:
SUBOTA, 13.7.2019. od 20 sati
• Ljetna projekcija pod zvijezdama
• Druženje i svirka uz vatru


NEDJELJA, 14.7.2019. od 13
sati sati
• Igre na plaži
• Veliki skok u 15 sati
• Škola veslanja

Rijeka Drava mjesto je hrvatskog Big Jumpa već dugi niz godina, jer je od strane mnogih domaćih i inozemnih stručnjaka prepoznata kao jedna od rijetkih očuvanih rijeka. Lokalno stanovništvo koje živi uz nju najviše svjedoči o njezinoj ekološkoj, sportskoj, gospodarskoj, a u zadnje vrijeme sve više i turističkoj važnosti za ovaj kraj. Sa svojom bioraznolikošću i specifičnim meandrima te rukavcima, Drava predstavlja pravu oazu mira te utočište brojnim biljnim i životinjskim vrstama, od kojih su mnoge proglašene ugroženima te su stoga zaštićene.

Ostavi komentar