Bespovratne potpore Županije za ulaganje u 22 turistička projekta

Turistička kampanja Međimurje daje više!

Iz Međimurske županije danas su izvijestili o potpisivanju ugovora s korisnicima potpora za ulaganje u 22 turistička projekta.

U nastavku donosimo njihovo priopćenje:

– Međimurska županija iz godine u godinu opravdava titulu najuspješnije kontinentalne turističke destinacije i podiže ljestvicu izvrsnosti na svim područjima. Dokaz tome su prvi rezultati turističke kampanje „Međimurje daje više!“ koju Turistička zajednica Međimurske županije provodi s partnerima. U prvih mjesec dana kampanje podijeljeno je više od 15. 000 kupona za ugostiteljsko-turističke usluge, a od 1. do 15. srpnja ostvareno je 2% više dolazaka nego u istom razdoblju 2019. godine.

Voditelj Odsjeka za turizam Međimurske županije Marko Puškadija, istaknuo je kako su u 2020. godini na Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora pristigle rekordne 33 prijave, a za sufinanciranje su odabrana 22 projekta što je najveći broj na godišnjoj razini.

Ugovore s korisnicima potpora čiji su projekti po navedenom Javnom pozivu ocijenjeni najboljima potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec te je naglasio kako Međimurska županija kontinuirano podržava razvoj turizma i to nam se vraća na najljepši mogući način, rezultatima i brojkama. U ovoj neplaniranoj situaciji turistički pokazatelji su iznimno pozitivni što za kontinentalni turizam ima još veći značaj.

Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora ove godine je 400.000 kuna, a s obzirom na to da se projekt provodi već devetu godinu zaredom, Međimurska županija je do sada turističke projekte naših poduzetnika sufinancirala s gotovo 2 i pol milijuna kuna te vjerujemo da su i ove potpore mali dio mozaika naše uspješne turističke priče.

Ugovore je potpisao župan Matija Posavec, a zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman bila je u Povjerenstvu za ocjenjivanje pristiglih prijava

Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, ujedno i predsjednica Povjerenstva koje je ocjenjivalo pristigle prijave, podsjetila je da korisnici bespovratnih potpora po ovom Programu mogu biti subjekti (fizičke i pravne osobe) s područja Međimurske županije koji su registrirani za obavljanje određene turističke djelatnosti ili tek stvaraju uvjete za bavljenje turističkom djelatnošću, a turistički projekt za koji traže potporu ostvaruju na području ove županije. Istaknula je i da je pokazatelj važnosti ovih potpora to što su se mnogi dosadašnji korisnici ponovno prijavili za sredstva kako bi i dalje unapređivali i obogaćivali ponudu.

Dobivena sredstva bit će iskorištena za jačanje enogastronomske ponude, razvoj hotelske ponude i smještajne ponude obiteljskih domaćinstava te OPG-ova, povećanje tržišne prepoznatljivosti i tržišnog udjela kapaciteta sportskog turizma, uspostavljanje sustava izletišta i vidikovaca Međimurja uključujući i lokacije za sportove, rekreaciju na vodi te ribičke točke, kao i za uspostavljanje sustava infocentara i interpretacije Međimurja, stoji u objavi iz Međimurske županije.

Dobivene bespovratne potpore za turizam u Međimurskoj županiji

 

Ostavi komentar