Bernard Matijević i Luka Perko ponovno su najbolji međimurski orači

Županijsko natjecanje orača u Prelogu 2022.

Bernard Matijević najbolji je međimurski orač u kategoriji pluga premetnjaka a Luka Perko pluga ravnjaka. Oba orača su iz Preloga.

Proglašenjem pobjednika završilo je 18. Županijsko natjecanje u oranju koje se održalo na polju nadomak Preloga. Ovoga puta nastupilo je dvanaest natjecatelja u dvije kategorije.

U kategoriji pluga premetnjaka najbolji je bio Bernard Matijević iz Preloga, drugo mjesto pripalo je Bruni Čerjaviću iz Strahoninca, Valentinu Šalkoviću iz Preloga, a četvrto Marku Tkalčecu iz Savske Vesi.

U kategoriji ravnjaka, najbolji je bio Luka Perko iz Preloga, drugo mjesto pripalo je Jurici Trstenjaku iz Totovca, treće Marku Perkoviću iz Palinovca, četvrto Ivanu Novaku iz Preloga, peto Davidu Hajdinjaku iz Putjana, šesto Petru Goričancu iz Gornjeg Vidovca, dok su sedmo i osmo mjesto podijelili najmlađi i najstariji orač, Karlo Tkalčec (13) iz Savske Vesi i Dragutin Kacun (65) iz Nedelišća.

Luka Perko i Bernard Matijević, inače i lanjski najbolji međimurski orači branit će boje naše županije na državnom natjecanju koje će se također održati u Prelogu i to u mjesecu listopadu ove godine.

Pobjednici su osvojili i plasman na državno natjecanje u oranju, koje će se održati u listopadu, ove godine prvi put u Prelogu.

Ostavi komentar