Bačen dinamit u trgovinu našeg peradara u Zagrebu

PERADARSTVO
foto: Marko Prpić/PIXELL

Prava je sreća da nitko nije ozlijeđen u stravičnoj eksploziji koja je u četvrtak u odjeknula pod okriljem noći u zagrebačkim Gajnicama, na tržnici u trgovini Peradarstvo Blagus, piše jutarnji.hr

I dok djelatnici PU zagrebačke još utvrđuju točan uzrok eksplozije, neslužbeno doznajemo da je u trgovinu ubačena improvizirana eksplozivna naprava ručne izrade od plastičnog ili gospodarskog eksploziva.

Što god da se utvrdi, ne može biti nikakva utjeha Gajničanima, koje je detonacija oko 2.30 sati doslovno izula iz cipela. Vlasnik lanca trgovina, koji je itekako dobro poznat ljubiteljima pilećeg i purećeg mesa te svježih jaja, ostao je šokiran “bombaškim” činom.

– Zaprepašten sam događajem. Probudili su me oko 2.30 sati zaštitari iz tvrtke Skylink, koja vrši 24-satni nadzor naših poslovnica u zemlji.

Rusvaj na ekranu

Spojili su se na kamere i vidjeli rusvaj u jednoj u trgovini na gajničkoj tržnici. Što je, tu je, ne znam što da kažem. Bojim li se? Ne, nije me strah. Ta trgovina djeluje tamo već 15-ak godina. Pošteno poslujemo. Svakodnevno sam u kontaktu sa svim svojim radnicima i za svakog od njih učinio bih sve. Osobno nisam vidio snimke nadzornih kamera jer ih je policija odmah ujutro, nakon dolaska u trgovinu, u prisutnosti zaštitara izuzela – rekao je za Jutarnji list Dalibor Blagus, vlasnik tvrtke Peradarstvo Blagus iz Donjeg Pustakovca u Međimurju.

Ostavi komentar