B. Bistrović: Zadatak je vladajućih, a ne oporbe da osiguraju kvorum

Nakon predsjednika GV Grada Čakovca, o prekidu sjednice danas su progovorio i Boris Bistrović u ime oporbene stranke Fokus.

Boris Bistrović, u ime kluba vijećnika stranke Fokus na današnjoj je press konferenciji progovorio o razlozima odlaska sa sjednice čakovečkog gradskog vijećam ali i kao odgovor na konferenciju Josipa Varge, predsjednika gradskog vijeća koja je održan minuli petak.

Prije svega, vijećnik Bistrović, retorički se zapitao tko je odgovoran za upravljanje Gradom na izvršnoj kao i njegovim predsjedničkim tijelom, odnosno gradskim vijećim.

– Pa, oni, Ljerka Cividini i Josip Varga, naglasio je Bistrović. Drugim riječima, odgovornost za sazivanje i vođenje sjednice kao i došenje odluka na političkim je strankama i pojedincima koji tvore poziciju,, tj. obnašaju vlast. To su osnove političke abecede.

Dodao je kako je zadatak vladajućih da osiguraju kvorum, a nikako oporbe

-Optužujući oporbu da je srušila kvorum, predsjednik Varga zapravo pokušava obmanuti javnost i sakriti činjenicu da je pod njegovim predsjedanjem kvorum srušen već drugi put, poručio je dalje te dodao kako se nešto takvo u prijašnjim sazivima nije događalo.

Naglasio je kako su vladajući imali tri mjeseca kako bi pripremili sjednicu: – i koordinirati je sa svojim žetončićima i okretačima kaputa, čak im nije bila dovoljna ni ruka sestre gradonačelnice. Mogli su pozvati oporbu na konzultacije, no nisu.

Nastavi li se ovim načinom vođenje sjednice GV na kojoj se oporbenjaci omalovažavaju i nazivaju pogrdnim imenima, ništa neće biti čudno bude li ponovno došlo do prekida sjednice.

– Kao jedno od mogućih rješenja za eventualno normalan nastavak rada gradskog vijeća do kraja ovog mandata bila bi ostavka Josipa Varge s mjesta predsjednika.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE