Aurel Benović i Tijana Tkalčec u finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u Kopru!

TijanaTkalčec
TijanaTkalčec ušla u finale Svjetskog kupa u Kopru

Hrvatski reprezentativci  Aurel Benović i Tijana Tkalčec izborili su dva finala na Svjetskom gimnastičkom kupu u Kopru. Aurel Benović tako će nastupiti u subotnjem finalu partera, a Tijana Tkalčec u finalu preskoka.
Mlada nada hrvatske gimnastike, 18-godišnji Aurel Benović, nakon uspješnog se vikenda u Osijeku, plasirao u svoje drugo finale u karijeri, i to drugo za redom. Benović je u današnjim kvalifikacijama partera osvojio odlično četvrto mjesto (14.000) te će nastupiti u subotnjem finalu svoje najjače discipline.


– Jako sam zadovoljan s odrađenom vježbom. Cilj mi je bio isti kao i u Osijeku – ući u finale, što sam i uspio sa svojom laganom varijantom vježbe, i to kao četvrti. Presretan sam jer vidim kako mi to sada zapravo postaje rutina (ulaziti u finala). U finalu ću ići s vježbom početne ocjene 6.1 i idem se potruditi uzeti svoju prvu medalju u Svjetskom kupu! – sretan je i optimističan uoči novog finala Aurel
Njemu će se u subotnjim finalima pridružiti naša ponajbolja gimnastičarka, iskusna rutinerka kada su Svjetski kupovi u pitanju, Tijana Tkalčec. Tijana je u kvalifikacijama preskoka zaradila ocjenu 13.500 te današnje natjecanje završila kao sedmoplasirana.
– Zadovoljna sam izvedbom skokova u ovim kvalifikacijama, a osobito ocjenama koje sam dobila. Konkurencija je iznimno jaka, tako da je sam ulazak u finale već veliki uspjeh za mene. U finalu ću ponovno skakati novi skok, kako bih s njim stekla što više iskustva na natjecanjima, jer jedno je kad to izvodite kod kuće na treningu, a sasvim drugo je kad dođete na natjecanje. Nadam se da ću kroz nekoliko svjetskih kupova uspjeti usavršiti taj skok, zadovoljna je nakon kvalifikacija Tijana
U kvalifikacijama preskoka nastupila je još jedna hrvatska gimnastičarka, Ema Kajić, koja je današnje natjecanje završila na desetom mjestu (13.000). U konkurenciji konja s hvataljkama nastupila su dvojica gimnastičara: Jakov Vlahek i Renato Prpić. Vlahek je zauzeo 13. mjesto (12.550), a Prpić 24. (11.550).
Sutra će u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Kopru nastupiti još dvije gimnastičarke: Petra Furač i Korina Brnada. Obje će se natjecati na gredi.

Ostavi komentar