ZRINSKI ART FESTIVAL 2019: Cvijeće u revolveru na slici autora Filipa Novaka iz Strahoninca

Filip Novak
Filip Novak u trenutku predaje svog rada za izložbu na Zrinski Art festivalu

Izložbeni salon Muzeja Međimurja u vrijeme ovogodišnjeg Zrinski Art festivala (6. – 8. rujna) ugostit će brojne autore. Jedan od njih je i 21-godišnji Filip Novak iz Strahoninca. Student je druge godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Na ZAF-u izlaže prvi put, a o svom radu govori:

– Pripremio sam sliku na temu Woodstocka. Ideja vodilja mi je bila da pokažem kako se mi umjetnici nenasilnim metodama borimo protiv nasilja. Slika je inspirirana događajem u Washingtonu kada su pripadnici hippy pokreta stavljali cvijeće u revolvere i pištolje kao znak mira. Raduje me što sam dio ove umjetničke priče. Prvi put izlažem na Zrinski Art festivalu i raduje me što sam dio te umjetničke priče. Čakovec zaslužuje tu jednu novu dimenziju predstavljanja umjetnosti i stvaralaštva.

Filip Novak (5)

Filip Novak slikanjem se bavi od šestog razreda osnovne škole. Dosad je izlagao na zajedničkoj izložbi Likovne udruge Paleta čiji je prije bio član. Završio je Srednju školu Čakovec, smjer opće gimnazije. Zadovoljan je izborom studija i riječkim studentskim životom:

– Najviše slikam i radim na platnu i akrilu. Tematski se još nisam odlučio za neki određeni smjer. Na fakultetu radimo razne stvari, od figurativnih do apstraktnih tema. Atmosfera na riječkom fakultetu je odlična, a kako se cijeli grad priprema za projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture sigurno ću s fakultetom sudjelovati i u toj priči.

Njegov rad kao i radove drugih autora na Zrinski Art Festivalu možete već sada razgledati u radno vrijeme Muzeja Međimurja od 8 do 18 sati, a za vrijeme Festivala izložbeni postav bit će otvoren do 24 sata.

foto: rr

Ostavi komentar