ZRINSKI ART FESTIVAL 2019: 50 godina Woodstocka – Može li biti inspirativnije?

ZRINSKI ART FESTIVAL 2019
Autori plakata su Korana Gjalski Filipović i Dado Kovačević

Zrinski Art Festival poziva vas da date svoj danak pedesetoj obljetnici Woodstocka, najvećeg okupljanja mladih 1969. godine. Pod parolom Muzika i Mir sakupilo se pola milijuna mladih ljudi: frikova, bitnika, rockera, hipija i svih ostalih dajući podršku pacifizmu (zaustavljanju vietnamskog i koreanskog rata u kojima su ginuli nedužni mladi Amerikanci u interesu nevidljivog kapitala) i toleranciji. Niti je organizator, niti uspaničeni stanovnici malog gradića Bethela, mogli predvidjeti takvu količinu publike, a kamoli je spriječiti.

Woodstock 1969. postao je simbol i poticaj subkulture hipija (mladih sljedbenika bitnika) koji su objedinjavali rock i folk glazbu i običaje, a odjevanjem i dugim kosama (mladića) iskazivali svoj revolt protiv uštogljene građanske kulture, licemjerja i političkog amorala.

Vodite ljubav, a ne rat! i Flower-Power (U cvijeću je snaga) bile su istaknute parole hipijevih pogleda na svijet kojim su potaknuli sex-revoluciju, antibejbi-pilule, život u komunama, odbacivanje obilja, naturalizam, ženska prava, prava životinja, zelene ekološke akcije i ekološku svijest, poziv na suživot s prirodom, etnografske i etnološke predaje (folk i folklor, u Americi Indijanaca), dok su protestnim pjesmama optuživali loše i prizivali put u bolje društvo.

Otvorenje Woodstocka bilo je popraćeno govorom koji je poticao mlade da svoju individualnost ostvare kroz spontane oblike suradnje u beuzvjetnoj ljubavi, koja povezuje sva bića u univerzalnu (svečovječnu) obitelj.

Woodstock nije bio samo koncert on je bio najšira mirotvorna baza koja je pokrenula mlade širom svijeta i podizala razinu svjesti za kreiranje novog duha vremena koji će stvoriti pravedniji zdraviji i sretniji svijet, svijet kakvom i kojem još uvijek stremimo.

Umjetnici su oduvijek bili i ostali savijest društva i kao takvi svi ste pozvani da svojim djelima i angažmanom ponudite danak Woodstocku i uključite se u stvaranje pozitivnih vibracija: slikom, performansom, videom, fotografijom, plesom, glazbom, skulpturom, instalacijom ili kreativnim činom kojem još ne znamo odrediti medij.

Festival se odražava od  06. rujan 2019. – 08. rujan 2019. a prijave na festival šaljete na link za prijavu:  https://docs.google.com/forms/d/118NAOhBRsyDi7vj7TMfqW3mr-6LInproT0aF83hCGTk/edit

Rok za online prijavu:  nedelja, 30. lipanj 2019. godine, do 23:59:59 sati

Odabrani umjetnici i grupe autora bit će obaviješteni na stranici  https://web.facebook.com/zrinskiartfestival/  i  putem e-maila  25.07.2019.

DOSTAVA  RADOVA:  Muzej Međimurja Čakovec  četvrtak, 29. kolovoza 2019.  09 – 15 sati

PREUZIMANJE  RADOVA:  Muzej Međimurja Čakovec  ponedjeljak, 16. rujna 2019. 09 -15 sati 

TRAJANJE IZLOŽBE: 30. kolovoz 2019. – 15. rujan 2019.  Više o Zrinski Art festivalu možete saznati na  https://web.facebook.com/zrinskiartfestival/ info.

Ostavi komentar