Vrijeme je za čitanje. Pogledajte koje knjige mogu postati vaše

nagradne knjige

U suradnji s nakladničkim kućama Mozaik i Znanje i ovog smo tjedna osigurali nove knjige kojima možete obogatiti svoju biblioteku. Kako do knjige „Tuga je pernata stvar” ili „Slonovi na mjesečeni”?

U tiskanom izdanju Međimurskih novina od petaka 23. studenoga potražite nagradne kupone i pošaljite ih na adresu: Međimurske novine, Kralja Tomislava 2, 40000 Čakovec ili na e-mail: [email protected] ili donesite osobno u redakciju NAJKASNIJE U UTORAK 27. studenoga do 15 sati. Više o nagradnim knjigama pročitajte u nastavku.

Max Porter: Tuga je pernata stvar

U londonskom stanu dva dječaka prisiljena su se suočiti s neizdrživom tugom zbog majčine nenadane smrti. Njihov otac, proučavatelj Teda Hughesa i boemski romantik, zamišlja budućnost ispunjenu dobrohotnim posjetiteljima i prazninom.

U trenutku očaja dolazi im Vrana – antagonist, mitski varalica, iscjelitelj, dadilja. Tu sentimentalnu pticu privukla je ožalošćena obitelj pa prijeti ostati s njima sve dok im više ne bude potrebna.

 

 

slonovi na mjeseciniJohn Sweeney: Slonovi na mjesečini

Istinita priča o hrabrosti, ustrajnosti i suosjećanju. Neposredno nakon napada na Pearl Harbour, u naizgled sigurnu britansku koloniju Burmu 1942. prodire japanska carska vojska. Britanci se užurbano povlače iz Rangoona, no nitko se ne brine o sudbini šezdeset dvoje siročadi miješane krvi iz škole Biskupa Strachana. Djevojčice nisu prave Britanke da bi bile evakuirane, ali zbog svoje „nečiste“ krvi nisu ni sigurne niti zaštićene od Japanaca. Njihova mlada učiteljica Grace Collins odbija ih napustiti te s njima kreće na opasno putovanje prema Indiji. Ima li nade za njih dok se na slonovima probijaju kroz džunglu i neprohodne planinske lance?

Ostavi komentar