Vizuru Čakovca uljepšat će i suvremeni spomenik Školi animiranog filma!

spomenik šaf3
Građani već sada zastajkuju i s interesom razgledavaju novi spomenički detalj grada Čakovca

U prolazu između Centra za kulturu i Međimurke započeli su radovi postavljanja spomenika Školi animiranog filma Čakovec. ŠAF je osnovan daleke 1975. godine i jedan je od najdugovječnijih hrvatskih dječjih kinoklubova koji populariziraju animirani film. Može se reći da je postavljanje ovog spomenika sjajna uvertira u obilježavanja 45-te godišnjice djelovanja ŠAF-a koja će uslijediti sljedeće godine.

Suvremeno oblikovan spomenik osmišljen je temeljeći se na primjeni postojećeg logotipa ŠAF-a. Njegovo autorsko oblikovanje potpisuje poznati čakovečki likovni umjetnik i umirovljeni pedagog Robert Wrana, a tehničku izvedbu odradio je obrt za metalne konstrukcije Kolar iz Strahoninca. Spomenik je odrađen uz potporu Grada Čakovca.

Građansku inicijativu za postavljanje spomenika ŠAF-u dao je Čakovčanin Mladen Babić koji je ujedno i predsjednik Škole animiranog filma.

– U okruženju i eksterijeru zgrade Centra za kulturu Čakovec gdje djeluje ŠAF detektirali smo odlično mjesto za postavljanje spomenika. Pomalo već umornom postojećem kružnom ciglastom postolju za zelenilo dali smo novu atraktivniju dimenziju. Cigla će se očistiti i obnoviti. Spomenik je u fazi izrade te će uz prigodnu pločicu oznake i imitaciju trave te druge dorade biti u noćnim satima i osvijetljen. Svečanost otvorenja spomenika planiramo početkom jeseni, najavljuje Babić.

Spomenik ŠAF-u već sada daje lijepu novu vizuru ovom dijelu grada Čakovca i zasigurno će postati jedan od novih detalja kraj kojeg će se Čakovčani te njegovi gosti i turisti rado fotografirati.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar