Varaždinci potvrdili- sinoć završio najposjećeniji hrvatski kazališni festival- jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA! _____

Pod hitno na hitnu
Završio 10. Tjedan smijeha

Dvostrukom izvedbom najnovije komedije Kerekesh Teatra Pod hitno na hitnu” autora i redatelja Ljubomira Kerekeša, sinoć je završio jubilarni 10.Tjedan smijeha Kerekesh Teatra, ponovno potvrdivši status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj!

Festival je u deset dana trajanja nadmašio sva očekivanja- ukupno 55 kazališnih predstava pogledalo je više od 16 tisuća posjetitelja iz cijele Varaždinske županije i okolice!

Publika je, osim u hit komedijama domaćina Kerekesh Teatra, imala prilike uživati i u komedijama kazališta iz cijele regije- Lude kuće iz Zagreba, Teatromana, Teatra Poco Loco, Teatra Gavran, Hit Teatra, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, kazališta Moruzgva iz Zagreba, kao i Ludens Teatra iz Koprivnice. Program su svojim monokomedijama obogatili i zagrebački glumci Mada Peršić te Tarik Filipović, a najviše izvedbi na festivalu imala je nova predstava Kerekesh Teatra za djecu i mlade „Bibi i Bubi“, autora i redatelja Jana Kerekeša.

Tjedan smijeha je i ove godine pratila Međunarodna izložba karikaturista, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u fojeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovalo ukupno 18 autora iz četiri države (Makedonija, Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su vrijednim novčanim nagradama.

Nagrađeni karikaturisti na 3. međunarodnoj izložbi „Smijeh za deset” su:

Tomislav Kaurin (Cork, Irska) – najbolja portretna karikatura

Damir Novak (Mali Mihaljevec, Hrvatska) – najbolja geg karikatura

Davor Trgovčević i Marijan Pavečić – priznanja za portretne karikature

Branko Ilić – priznanje za geg karikaturu (čak dva rada)

Ostavi komentar