VANDALIZAM ILI…?: Klaić, organizator ZAF-a ostao bez vlastite umjetničke instalacije!

Zrinski Art festival petak - razbijena umjetnička instalacija
Zrinski Art festival petak - razbijena umjetnička instalacija

Umjetnik i fotograf, Damir Klaić Ključ koji je prije četiri godine pokrenuo sjajnu urbanu čakovečku priču i Zrinski Art festival svake godine donio je na ova umjetnička druženje inovativne ideje i instalacije.

Zrinski Art festival petak (86)_resize
Damir Klaić Ključ i Branka Hlevnjak na otvaranju ZAF-a

I za ovoljetno izdanje pripremio je atraktivnu umjetničku instalaciju koja je trebala biti dosad neviđena u Čakovcu: trebala je dočarati 3D dimenziju šetnje po krošnjama stabala.

Ističemo, trebala. Naime, Klaićeva instalacija postavljena je na svoju određenu festivalsku poziciju u čakovečkom parku, ali ju je netko tijekom jučerašnjeg poslijepodneva uništio i razbio. Radi li se o vandalizmu ili nenamjernom činu razbijanja staklene plohe od koje je izrađena zasad se još ne zna. Neka onom tko je to učinio bude na duši.

Umjetnost ide dalje. Likovna kritičarka i selektorica izložbe Branka Hlevnjak tješeći autora Klaića prokomentirala je ovaj čin: – Damir nas je sve povezao, upoznao i sprijateljio. U Čakovec je donio sjajnu umjetničku priču uklopljenu u izvrstan ambijent Starog grada.  Hvala mu na tome. Uništena instalacija neće umanjiti ovu sjajnu i atraktivnu umjetničku odiseju, koja je živa poput umjetnosti same.

Zrinski Art festival poziva i nadalje na sve svoje programe koji slijede danas i sutra tijekom cijelog dana.

Kako je bilo prvog festivalskog dana pogledajte OVDJE.

foto: rr

 

Ostavi komentar