Učenici SS Prelog izrađivali maske za izložbu Život je maskenbal

Život je maskenbal

Danas, 17. veljače, u 18 sati se otvara izložba „Život je maskenbal“ u prostorijama Muzeja Croata insulanus grada Preloga.

Pod geslom „Život je maskenbal“ 12 učenika drugog i četvrtog razreda opće gimnazije Srednje škole Prelog i predstavnici Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog (LUDM Prelog) izradilo je gipsane maske povodom fašnika.

Organizatorski dio radionica vodila je Kristina Jančec, profesorica likovne umjetnosti, a stručni voditelji bili su Pavao Ružman i Stanko Padarić, koji su svojim znanjem i vještim okom pomagali učenicima oblikovati svoje ideje u glini te ih pretočiti u gipsani odljev i naposljetku obojiti svoje gotove gipsane maske.

Život je maskenbal

Rezultat svih triju radionica održanih u prostorijama Srednje škole Prelog kao i pripremnih radova izložen je u prostorijama Muzeja Croata insulanus u Prelogu, a izložbu upotpunjuje sedam slika članova likova udruge na zadanu temu. Život je maskenbal u ovom slučaju nisu maske pod kojima se ljudi kriju već otkrivanje kreativnosti i moć zajedništva učenika i umjetnika. Maske i slike su kao i njihovi kreatori individualni, a pokazuju široku paletu ideja i vlastito tumačenje fašničkih maski. Većina je nalazila nadahnuće u filmovima, stripovima, Egiptu ili u tradicijskim maskama Međimurja. Maskenbal u Prelogu može početi!

Srednja škola Prelog posebno se zahvaljuje voditeljima Pavlu Ružmanu i Stanku Padariću kao i svim članovima LUDM Prelog te poduzeću Kerbek d.o.o. koja je donirala glinu.

Popis učenika:
Lucija Mihoković, 4.G, Adrijana Bratić, 4. G, Igor Horvat, 4.G, Marko Štefan, 4.G, Nikola Bogdan, 4.G, Ivona Jelačić, 4.G, Dora Radmanović, 2.G, Valentina Ekart, 2.G, Nika Bašić, 2.G, Dora Blažeković, 2.G, Martina Pilaš, 2.G, Adrijana Kolarek, 2.G

Život je maskenbal

Ostavi komentar