U OŠ Petar Zrinski Šenkovec predstavljanje druge zbirke pjesama Jakova Skoka

Jakov Skok
Osim u pjesništvu Jakov Skok je vrsni talent i u slikarstvu

Svestrani mladi umjetnik Jakov Skok iz Šenkovca slika, piše pjesme, svira klavir i harmoniku. Student je germanistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Crtanjem i slikanjem bavi se odmalena, a od kraja osnovne škole i poezijom. Već sa sedam godina ilustrirao je obiteljsku slikovnicu s očevim pričama Pijetao Grozdan i pet priča.

Slikarski talent razvija razvijao je unutar programa edukacije crtanja i slikanja Likovnog  kluba Paleta kod profesionalnog slikara Ivana Lovrekovića. Ovih dana objavio je svoju drugu zbirku pjesama.Oskvrnuti zvuk iz 2014. godine.

Predstavljanje zbirke pjesama Desetorica skeptika ovog mladoga stvaraoca bit će u petak 13. travnja s početkom u 19 sati u dvorani OŠ Petar Zrinski Šenkovec.

Zbirka je objavljena je u sunakladništvu Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu i Nakladničke kuće Tonimir. O knjizi će govoriti njen urednik i recenzent, književnik i kritičar Ernest Fišer, kao i profesor Ivan Pranjić te književnik i likovni pedagog Josip Mihalković. Promociju će glazbenim točkama popratiti Lea Šprajc i Erik Vrbanec.

foto: rr

Jakov Skok
Jakov Skok bio je i sudionik izložbe “Mladi i umjetnost” na Pučkom otvorenom učilištu Novak

 

Ostavi komentar