U Casa Latini izložba stripova i ilustracija autorice Marine Braović Hajdarović

izložba Marina Braović Hajdarović

Programima manifestacije Ljeto u gradu Zrinskih tradicionalno se pridružuju i ugostiteljski objekti središta Čakovca pripremajući zanimljive after programe. Casa Latina predstavlja u petak 29. lipnja izložbu stripova i ilustracija autorice Marine Braović Hajdarović pod nazivom “Teror stripovima i ilustracijama”.

Izložba donosi izbor stripova, ilustracija i karikatura nastalih i objavljenih u zadnjih dvadeset godina: Težak je život (magazin OK! od 1998. do danas), Super Sonja (Jutarnji list, Zabavnik 2002.-2008.), Bez reprize (web portal sapunice.net), ostale ilustracije objavljene na različitim web portalima i blogovima.

Marina Braović Hajdarović već preko dvadeset godina crta stripove, ilustracije i karikature. Objavljivala je u Večernjem listu, Jutarnjem listu, Smibu, Modroj lasti i drugdje. U magazinu OK! Objavljuje strip težak je život od 1998. do danas. Uz kratke stripove koji čine glavninu njenih objavljivanih radova u tiskovinama, bavi se i izradom ilustracija za različite naručitelje i klijente u neovisnom angažmanu ili preko likovnih agencija. Ti su radovi digitalni i uglavnom korišteni za inozemne blogove, web portale i slično. Njeni radovi uglavnom su komičnog karaktera. Samouki je umjetnik.

Članica je ULUPUH-a od 2009. godine, a Hrvatskog društva karikaturista od 1996. godine. Po zvanju je odgojitelj predškolske djece. Živi i radi u Šenkovcu.

Autorica će se predstaviti publici u Casa Latini od 22 sata. Izložba će biti dostupna za razgled do 15. srpnja.

Ostavi komentar