U Čakovcu promoviran zbornik o sudioničkom upravljanju u kulturi

zbornik o sudionickom upravljanju u kulturi (1)
Sonja Tošić-Grlač, Vidović, Leda Sutlović , Teo Petričević

Zaklada Kultura Nova u Čakovcu predstavila je publikaciju o tendencijama i praksama sudioničkog upravljanja u kulturi. O zborniku pod nazivom “Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj.” govorile su ovog ponedjeljka dr. sc. Dea Vidović (upraviteljica Zaklade “Kultura nova” i urednica zbornika) i Leda Sutlović (članica istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju). Pohvalile su aktivnosti i projekte koje provodi Platforma za Društveni centar Čakovec. Prije svega je tu namjera da se javni prostori grada Čakovca stave u službu građana kojima i pripadaju.

Na promoviranju izdanja sudjelovao je i Teodor Petričević (direktor ACT Grupe, član Platforme za Društveni centar Čakovec).U ime Međimurske županije gošće i domaćina pozdravila je Sonja Tošić-Grlač.

Zaklada “Kultura nova” objavila je zbornik u okviru dvogodišnjeg projekta “Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions” koji je Zaklada provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Zbornik uključuje sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Urednica zbornika je dr. sc. Dea Vidović, upraviteljica Zaklade “Kultura nova”.  Uz Deu Vidović, autori tekstova su Ana Žuvela, Davor Mišković, Mirko Petrić i Leda Sutlović. Zbornik je dizajnirao Dario Dević.

E-izdanje zbornika na hrvatskom jeziku možete preuzeti ovdje, na engleskom jeziku ovdje. Svatko tko je želio na promociji je mogao uzeti i besplatan tiskani primjerak knjige.

foto: rr

zbornik o sudionickom upravljanju u kulturi (4)

Ostavi komentar