U Čakovcu otvorena izložba s 20 djela doniranih za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža

izlozba doniranih slika Katruza (48)
autori doniranih slika i župan Matija Posavec

Nakon humanitarnog koncerta “Proljeće za Katružu” Međimurska zaklada solidarnosti Katruža organizirala je i izložbu doniranih slika. Nastale su na likovnoj koloniji u Hemuševcu održanoj 8. rujna prošle godine a na inicijativu Mjesnog odbora Hemuševec i Likovne udruge donjeg Međimurja.

Djela su predstavljena čakovečkoj likovnoj publici u izložbenom prostoru zgrade Scheier. Likovni postav obuhvaća ukupno 20 djela koje su autori iz Likovne udruge donjeg Međimurja, obitelj Horvat, Zvonko Živčec i Umjetničko likovna udruga Slika iz Goričana donirali Zakladi.

Izložba ima prodajni karakter a cjelokupni prihod od prodaje upotrijebit će se za liječenje bolesnih osoba s područja Međimurske županije.

Franjo Ružman Brko i Zdravko Repalust
Franjo Ružman Brko i Zdravko Repalust

Na svečanosti otvorenje izložbe govorili su Franjo Ružman Brko dopredsjednik Likovne udruge donjeg Međimurja i Zdravko Repalust u ime Mjesnog odbora Hemuševec. Izložbu je u pjesničkom ritmu otvorio župan Matija Posavec zahvaljujući svim donatorima izložbe te onima koji će kupnjom radova pomoći rad Zaklade. Večer je moderirao Miljenko Ovčar, a začin u vidu glazbenog izričaja dao je etno duo Goga i Željko izvodeći pjesme Da Nam Pak Dojde To Vreme i Moja Drava. Izložba ostaje otvorena za razgled sljedećih sedam dana. Poznavajući mentalitet žitelja Međimurja koji su uvijek spremni pomoći slike će zasigurno vrlo brzo naći svoj novi dom.

foto: rr

 

Ostavi komentar