Teuta svojim plesnim rukopisom oduševila publiku Šibenskog plesnog festivala

Studio suvremenog plesa Teuta u Šibeniku
Nikolina Mekovec koreografkinja i voditeljica Studia te plesačice Teute u Šibenku na plesnom festivalu

Šibenski plesni festival čija je kulturna ponuda iz godine u godinu sve jača, posljednjih je godina prerastao u značajan  festival plesa u Hrvatskoj. Studio suvremenog plesa Teuta sedmu godinu za redom dio je ovog plesnog događanja koje plijeni sve većom pažnjom i kvalitetom. Posjećuju ga Šibenčani kao domaćini, ali i domaći i strani turisti.

Ovog se ljeta festival održao od 22. do 27. srpnja na četiri najatraktivnije lokacije u gradu Šibeniku i to na Trgu Republike Hrvatske (pored katedrale Sv. Jakova), Tvrđavi  Sv. Mihovila, Tvrđavi  Barone i Hrvatskom narodnom kazalištu.

Na Festivalu je nastupilo 300 sudionika, a  plesači, koreografi i pedagozi stigli su iz čak 12 zemalja. Tako je festival okupio sudionike iz Kine, Sjedinjenih američkih država, Izraela, Španjolske, Grčke, Albanije, Bugarske, Poljske, Slovenija,

Srbije, Bosne i Hercegovina te Hrvatske. Šibenski plesni festival u organizaciji je i domaćinstvu Plesnog teatra Sjene Šibenik.

– Programski koncept festivala predstavlja aktualne projekte nacionalnih kazališnih kuća, umjetničke organizacije, profesionalne plesne umjetnike iz Hrvatske i inozemstva, nagrađivane učenike plesnih škola te istaknute studente plesa, i naravno plesne radionice. Tako je Teuta pozivom za sudjelovanje na festivalu potvrdila izvrsnost i kvalitetu svog pedagoškog i umjetničkog rada. kazala je voditeljica Teute Nikolina Mekovec nakon nastupa u Šibeniku.

Na međunarodnom događanju visoke kulturno-umjetničke kvalitete Teuta se predstavila  kolaž- programom pod nazivom “Duboka površina” sa tri koreografije Nikoline Mekovec, (“Duboka površina” ,”Discussion” i “Jecajuća dolina”) u trajanju od 40- tak minuta, koju je izvelo je 16 plesača u dobi od 13 do 18 godina. Teuta je zaplesala u srijedu 24. srpnja u 21 sat  na Trgu Republike Hrvatske ispred katedrale Sv. Jakova ponovo svojim plesnim rukopisom  oduševila publiku.

Plesale su Ivana Jarni, Ema Kranjec, Meri Mikac,Ana Franin, Ena Mekovec, Tonka Pasarić, Mirna Novoselc, Dea Dominić, Anja Radović, Josipa Kovačić, Ema Slaviček, Hanna Bratinščak, Aliana Pongrac, Tia Mekovec, Frida Kraljić i  Jana Stojko.

 

foto: arhiva Studio suvremenog plesa Teuta

Ostavi komentar