Tea Mesarić i Boris Bistrović organiziraju ART Haustor – AH

Tea Mesarić i Boris Bistrović
Organizatori ART Haustora Tea Mesarić i Boris Bistrović pozivaju na druženje s umjetnicima u hladu haustora

Kao popratni sadržaj čakovečkog Porcijunkulova 2018. Casa Latina organizirati će prvi put događaj nazvan ART Haustor. Kakvo će to vrelo kreativnosti u hladu biti najavljuje Tea Mesarić iz Nedelišća koja je i umjetnički voditelj ovog projekta te jedan od izlagača.

* Dosad su najavljena imena izlagača: Kristina Tot Kaša, Ivana Lesjak, Dario Štokić i obrt Bajka. Tko će još izlagati svoje unikatne radove i djela?

– Ovim smo projektom željeli okupiti što veći broj umjetnika, kako iz Međimurja, tako i iz okolnih županija. Osim navedenih autora svoje mjesto u Ah-u dobili su mladi autori poput Mirne Žerjav, Filipa Novaka, Josipa Grabara, Dejana Šebestijana i drugih. Tu je nekolicina autora koji dolaze iz Varaždina (renomirani i priznati umjetnik Dražena Pavlovića te Nino Makaj, koji crta nevjerojatne slike prepune detalja). Naravno da umjetnost obuhvaća sve grane pa tako imamo i pjesničko stvaralaštvo Emanuela Srpaka. Na štandovima će svaki posjetitelj naći nešto za sebe. Prodavat će se unikatan, ručno rađen nakit od drva, kamena, recikliranih čepova, kože, fimo mase te uporabni predmeti kao što su torbica za duhan i dječje papučice od kože koje s ljubavlju pravi teta Ljerka iz, prije spomenutog, obrta Bajka.

* Projekt je zamišljen kao ostvarenje zone susreta između publike i umjetnika. Hoće li imati i prodajni karakter?

– Na ovom se području rijetko može naći mjesto gdje velik broj vrsnih umjetnika može pokazati svoj talent. To smo željeli promijeniti. Dali smo priliku svim zainteresiranim, bez obzira na stil, godine ili područje iz kojeg dolaze, da se prijave i postanu dio ove priče. Iznenadio nas je odaziv pa smo morali promijeniti plan rada i tom promjenom omogućili da svaki prijavljen autor sudjeluje. Naravno da će ova izložba imati i prodajni karakter.

Veliko otvorenje najavljeno je za petak, 27. srpnja, a vrata haustora bit će otvorena za sve zainteresirane posjetitelje cijelo vrijeme trajanja manifestacije Porcijunkulovo 2018., dakle, do četvrtka, 2. kolovoza.

Ostavi komentar