STRIPoblaČAK: Na dječjem odjelu čakovečke knjižnice započeo trodnevni 5. festival stripa

Igor Bojan Vilagoš autor je popularnog lika šegrta Hlapića u stripiziranom albumu "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" nastalog temeljem djela Ivane Brlić-Mažuranić

Izložbom radova ilustratora, akademskog slikara grafičara Igora Bojana Vilagoša iz Zagreba, poklonicima stripa poznatog kao autora popularnog lika šegrta Hlapića u stripiziranom albumu “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” započeo je trodnevni međunarodni festival stripa u Čakovcu. Postav izložbe krasi predvorje Dječjeg odjela knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

strip-festival_Izlozba Igor Bojan Vilagos (16)_resize

Strip crtača predstavila je ravnateljica knjižnice Ljiljana Križan. Uz autora izložbe, značaju i vrijednostima stripa govorila je Marta Horvat, a izložbu i festival otvorenim je proglasio David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca. Nakon izložbe organizirana je i strip-radionica za djecu.

Domaćin petog jubilarnog izdanja festivala stripa udruga je STRIPoblaČAK. Program festivala nastavlja se ovog petka 14 .rujna na  Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Centru za kulturu.

Svi zainteresirani pozvani su na projekciju dokumentarnog filma “Jules”, redateljice Tene Bošnjaković. Govori o životu strip-umjetnika Julia Radilovića, zvanog Jules. Program počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Film će se moći pogledati i u subotu (15. rujna) s početkom u 10 sati u Muzejsko-informativnom centru nakon čega će u izložbenom salonu u 11 sati biti otvorena izložba “Kroz minula desetljeća”.  Donosi pregled radova Julia Radilović Julesa, zagrebačkog crtača stripova za kojeg kažu da je najveći živući strip crtač u svijetu. Rođen je 1928. godine u Mariboru. Živi i radi u Zagrebu, a najpoznatiji je po stripovima s tematikom hrvatske i svjetske povijesti.

foto: rr

strip-festival_Izlozba Igor Bojan Vilagos (21)_resize

 

Ostavi komentar